Thursday, 28 March, 2024

Πανελλήνιες 2016: Ανεβαίνουν οι ιατρικές σχολές, πέφτουν οι παιδαγωγικές

Μετά την ολοκλήρωση των πανελληνίων εξετάσεων αρχίζει η αγωνία, όπως κάθε χρόνο, για τη διαμόρφωση των βάσεων

Οι μαθητές θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους και θα περιμένουν να μάθουν αν πέρασαν ή όχι στη σχολή της προτίμησής τους, ανάλογα με το αν θα πέσουν οι βάσεις ή θα παραμείνουν στα περσινά επίπεδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις συνωστισμός αριστούχων αναμένεται και φέτος στις υψηλόβαθμες σχολές του 3ου Πεδίου. Τμήματα των ιατρικών και παραϊατρικών σχολών που είναι υψηλής ζήτησης θα σημειώσουν μικρή άνοδο, ενώ σημαντική πτώση θα υπάρξει στις παιδαγωγικές και τις σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής.

Αυτό γιατί αναμένεται πτώση πολλών χιλιάδων μορίων ενώ από τους 4.910 υποψηφίους που δήλωσαν παιδαγωγικές σχολές από την ομάδα Ανθρωπιστικών Επιστημών, οι 2.343 βαθμολογήθηκαν με κάτω από 5 με άριστα το 20 στα Μαθηματικά που εξετάστηκαν.

Στο 1ο πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών, σύμφωνα με «Τα Νέα» αναμένονται αυξομειώσεις με ανοδικές τάσεις στις σχολές υψηλής ζήτησης και μικρή πτώση στις σχολές μεσαίας ή χαμηλής ζήτησης.

Στο 2ο πεδίο των Θετικών Επιστημών, παρότι στη Φυσική Προσανατολισμού το ποσοστό των αριστούχων από 5,18% πέρυσι εκτοξεύτηκε στο 27,88% φέτος, δεν αναμένεται άνοδος των βάσεων στις πολυτεχνικές σχολές υψηλής ζήτησης, αλλά αντίθετα ίσως εμφανιστεί πτώση, σημαντική ιδίως στις περιφερειακές, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που τις επέλεξαν είναι σημαντικά μικρότερος από πέρυσι, λόγω της αλλαγής του συστήματος που απαιτούσε και εξέταση σε 5ο μάθημα.

Στο 3ο πεδίο, οι ιατρικές και άλλες περιζήτητες θα εμφανίσουν μικρή άνοδο, ενώ οι υπόλοιπες θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα.

Στο 4ο πεδίο Επιστημών Εκπαίδευσης όπως και στο 5ο της Οικονομίας και Πληροφορικής αναμένεται καθολική και ραγδαία πτώση των βάσεων παντού.

Πανελλήνιες 2016: Ανεβαίνουν οι ιατρικές σχολές, πέφτουν οι παιδαγωγικές

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου