Saturday, 30 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πανελλήνιο βραβείο αρθρογραφίας, στον Περ. Χατζηγιάννη

Το τρίτο πανελλήνιο βραβείο αρθρογραφίας του δημοσιογραφικού διαγωνισμού συγγραφής άρθρου για την Ηρωική Νήσο Κάσο με το προσωνύμιο «Ένα άρθρο για την Κάσο»

απονεμήθηκε στον Κατερινιώτη δημοσιογράφο, Περικλή Χατζηγιάννη.

Ο βραβευθείς Περικλής Χατζηγιάννης, αφού ευχαρίστησε την επιτροπή αξιολόγησης για την επιβράβευση στο άρθρο του, επισήμανε: «Προσπάθησα να δώσω μια νοερή και γλαφυρή διάσταση στο κείμενο. Αναμφίβολα ο περιφερειακός τύπος με τέτοιες πρωτοβουλίες δικαιώνει το ρόλο του»

Ο προαναφερόμενος πρώτος πανελλήνιος δημοσιογραφικός διαγωνισμός της συγγραφής του άρθρου για την Κάσο, προκηρύχθηκε το τελευταίο καλοκαίρι από τη Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Σ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Δήμο της Ηρωικής Νήσου Κάσου, του νοτιότερου νησιού του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων. Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν και   αρθρογράφησαν δημοσιογράφοι από όλη τη χώρα, η Ε.Σ.Ε.Τ. υπογράμμισε:

«Σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία και ιδιαίτερα στη δύσκολη προσπάθεια όλων για μια θετική επανεκκίνηση μετά την πανδημία, επιχειρούμε την ανάπτυξη συνεργασιών που θα αποτελέσουν αφετηρία θετικών δράσεων με αμοιβαίο όφελος για τα μέλη της και τους συνεργαζόμενους φορείς. Μεταξύ των πρωτοβουλιών που υλοποιούμε είναι και η συνεργασία με τους Δήμους μικρών ακριτικών νησιών με σκοπό την αρωγή στην προσπάθεια που καταβάλουν για την προβολή τους στα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης Το περιεχόμενο των άρθρων μπορεί να είναι περιγραφικό, αναλυτικό, ερευνητικό και να αναφέρεται στην γεωμορφολογία, την ιστορία, τον πολιτισμό, την καθημερινότητα, την τουριστική υποδομή και προοπτική του νησιού». Στην προσπάθεια αυτή συνέδραμαν η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Ι.Ε.Τ), η Εταιρεία Επιστημόνων Επικοινωνίας & Δημοσιογράφων Τ.Α.Δ. (ΕΠΕΤΑΔ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επιστημόνων Επικοινωνίας, Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ & Πολιτισμού (Π.Σ.Ε.Ε.ΔΗ.ΜΜΕ.Π).

Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης ήταν η Τέσσα Δουλκέρη, καθηγήτρια Επικοινωνίας ΑΠΘ και πρόεδρος της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων Τ.Α.Δ (ΕΠΕΤΑΔ). Μέλη οι δημοσιογράφοι, Γεώργιος Κουκουλιάτας (πρώην πρόεδρος Ε.Σ.Ε.Τ), Ιωάννης Σώκος,  Μιχαήλ Ταστσόγλου και Αντώνιος Καραγιαννάκης. Το βραβείο και η συνοδεύουσα συγχαρητήρια επιστολή απονεμήθηκε στο τιμώμενο πρόσωπο, από τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, Γεώργιο Κουκουλιάτα και την ταμία της Ε.Σ.Ε.Τ. Τάνια Δούλαλα.

Ρεπορτάζ για την Ε.Σ.Ε.Τ. Τάνια Δούλαλα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου