Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πανελλαδικές: Κλάματα και γέλια μετά τα αποτελέσματα

Στα προαύλια των σχολείων οι μαθητές δεν παίρνουν τα μάτια τους από τα τοιχοκολημμένα αποτελέσματα των πανελληνίων που ανακοινώθηκαν σήμερα

Οι αντιδράσεις ποικίλουν καθώς το γέλιο και η χαρά εναλλάσσονται με το κλάμα και την απογοήτευση ενώ η λέξη “σφαγή” ακούγεται από τα στόματα πολλών μαθητών, οι οποίοι άρχισαν ήδη τους υπολογισμούς για να βγάλουν το γενικό βαθμό που θα καθορίσει την ένταξη τους σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή.

“Κινηθήκαμε στα πλαίσια που περιμέναμε” δήλωσε στο makthes.gr η Ζωή Βακούρα, διευθύντρια του 15ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, η οποία παρατήρησε πως υπήρχε πτώση στις βαθμολογίες της έκθεσης και των αρχαίων ενώ σημειώθηκαν υψηλότεροι βαθμοί στη βιολογία και τη χημεία. Η κα Βακούρα σημείωσε επίσης ότι φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά καθώς είναι η πρώτη φορά που δεν υπολογίζονται στην τελική βαθμολογία των μαθητών τα προφορικά, δηλαδή τα δύο τετράμηνα της Γ’ Λυκείου που παραδοσιακά καθόριζαν το 30% του γενικού βαθμού.

“Δεν ήταν αυτό που περίμενα” είπε η 17χρονη Χριστίνα, η οποία ανέμενε καλύτερους βαθμούς λόγω και της ευκολίας των θεμάτων. Ο Χρήστος δήλωσε αντίθετα πως είναι ευχαριστημένος καθώς μάλλον περνάει στη σχολή της πρώτης του επιλογής αλλά συμπλήρωσε  ότι θα μπορούσε να τα πάει και καλύτερα, πεποίθηση που σύμφωνα με τον ίδιο ασπάζονται και οι περισσότεροι από τους συμμαθητές τους. Στο μεταξύ, συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.

«Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής.

Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΕΠΑΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr.

Οι διαδικασίες για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων (Μ.Δ.) έχουν ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πανελλαδικές: Κλάματα και γέλια μετά τα αποτελέσματα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου