Thursday, 28 March, 2024

Πανικός στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Έπαθε βλάβη και οι επιβάτες έσπασαν το τζάμι για να βγουν

Αναστάτωση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Δευτέρας (6.3.2023) καθώς ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ

υπέστη βλάβη και οι επιβάτες πανικοβλήθηκαν, με αποτέλεσμα να σπάσουν το τζάμι για να βγουν.
Όπως αναφέρει το thestival.gr, πρόκειται για το λεωφορείο της γραμμής 83Β με προορισμό τα Λαγυνά του δήμου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, η οποία εξυπηρετείται από όχημα των ΚΤΕΛ. Περίπου στις 19:00 παρουσίασε βλάβη, όταν ο οδηγός του χρειάστηκε να σταματήσει απότομα.
Η μηχανή έσβησε και οι πόρτες μπλόκαραν. Γι’ αυτό και μερικοί επιβάτες έχασαν την ψυχραιμία τους, ενώ ένας από αυτούς έσπασε το μεγάλο τζάμι του ΚΤΕΛ για να βγει έξω από αυτό.
«Μπλόκαρε το πίσω διαφορικό του οχήματος λόγω ρουλεμάν. Φρέναρε ο οδηγός και έσβησε η μηχανή. Χρειάζεται περίπου 1 λεπτό για να ανοίξουν οι πόρτες μόλις πάρει μπροστά η μηχανή. Πανικοβλήθηκε ο κόσμος. Νόμιζαν ότι βγαίνουν καπνοί, ενώ μύρισαν τα λάστιχα από το φρενάρισμα. Έσπασαν το μεγάλο τζάμι. Μετά άνοιξαν οι πόρτες και κατέβηκαν όλοι επιβάτες με ασφάλεια», δήλωσε στο thestival.gr ο οικονομικός διευθυντής της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. Σάκης Γεωργιάδης.

Συνολικά 40 ήταν οι επιβάτες μέσα στο ΚΤΕΛ και από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς. Το δρομολόγιο συνεχίστηκε κανονικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. Στέφανο Τσόλη.

«Είναι δικαιολογημένος ο πανικός λόγω και της τραγωδίας στα Τέμπη. Στο σημείο έσπευσε άλλο λεωφορείο και συνεχίστηκε κανονικά το δρομολόγιο», δήλωσε στο thestival.gr ο Στέφανος Τσόλης.
Επιστολές για ζητήματα ασφαλείας
Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας δήλωσε στο thestival.gr πως έχουν ήδη αποσταλεί επιστολές στα ΚΤΕΛ που διαχειρίζονται δρομολόγια αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης για ζητήματα ασφαλείας.
Αφορμή στάθηκε η φωτιά που προκλήθηκε σε λεωφορείο από τα ΚΤΕΛ Κιλκίς στα Κοιμητήρια Ευόσμου, η οποία έκαψε ολοσχερώς το όχημα, αλλά και ένα άλλο περιστατικό που ξεκόλλησε τροχός του ΚΤΕΛ Σερρών στον τερματικό σταθμό του Χορτιάτη.
«Ζήτησα εξηγήσεις για ζητήματα ασφάλειας στην κυκλοφορία, συντήρησης και παλαιότητας. Έχω λάβει υλικό και είναι υπό αξιολόγηση», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας.
Σημειώνεται ότι συνολικά 187 λεωφορεία των ΚΤΕΛ εξυπηρετούν δρομολόγια αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων τα 157 είναι καθημερινά στους δρόμους και τα 30 είναι εφεδρικά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου