Thursday, 18 April, 2024

Παπαευαγγέλου για Πάσχα: Θα πάμε στις εκκλησίες με μάσκες

Παρακολουθήστε την ενημέρωση για τον κορωνοϊό από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας

και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ύφεση εμφανίζει η πορεία του κορωνοιού στην χώρα μας, επισήμανε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατα την σημερινή ενημέρωση. Όπως ανέφερε τα σημερινά κρούσματα είναι σημαντικά χαμηλότερα απ΄ότι έχουμ συνηθίσει τις τελευταίες εβδομάδες ενώ ο δείκτης RT είναι στο 0.85 περιγράφοντας την υφεση πανδημικου κύματος.

«Θα πάμε στις εκκλησίες με μάσκες», τόνισε αναφερόμενη στο Πάσχα. Η κα Παπαευαγγέλου πρόσθεσε πως καλό θα είναι να κάνουμε self test πριν δούμε ευάλωτα άτομα της οικογένειας μας.

H πανδημία φαίνεται να ελέγχεται καθώς έχουμε σταθερά λιγότερα κρούσματα και εισαγωγές στα νοσοκομεία οπότε τα πράγματα είναι καλύτερα, τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Η κα Γκάγκα, ανέφερε πως τα δύο τελευταία χρόνια, κατά την εκτίμηση της, μας έδειξαν ότι αντιμετωπίζουμε καθημερινά καινούρια πράγματα και έτσι έπρεπε να παρατηρήσουμε και να αλλάξουμε τον τρόπο της ζωής μας, πράγμα που κάναμε.

“Ξεκινάμε σε μια καινούρια κανονικότητα που μπορούμε νομίζω να την προχωρήσουμε”, τόνισε η κα Γκάγκα επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση πως πρέπει να παραμένουμε προσεκτικοί.

Ο ιός δεν αναμένεται να εξαφανιστεί, αλλά σε κάθε περίπτωση βλέπουμε σαφή ύφεση παγκοσμίως όσον αφορά την πανδημία δήλωσε ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος είπε πως βλέπουμε ότι μειώνονται οι διαγνώσεις κάτω από ένα εκατομμύριο, σε επίπεδα που έχουμε να δούμε από την έναρξη του κύματος της Όμικρον.

Παράλληλα, ανέφερε πως μειώθηκαν κατά 14% οι ασθενείς που πεθαίνουν, οι θάνατοι μειώνονται και φτάνουν σε επίπεδα έναρξης της πανδημίας. Οι 40 από τις 47 χώρες δείχνουν βελτίωση όσον αφορά την διασπορά. Στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα συνολικά μειώθηκαν οι διαγνώσεις κατά 27%, μειούμενη  είναι επίσης και η πίεση στο σύστημα υγείας. Βλέπουμε μαζική μείωση των δεικτών αναμένουμε επιπρόσθετη βελτίωση της εικόνας στην χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση δεν αναμένεται να εξαφανιστεί ο ιός επεσήμανε ο κος Μαγιορκίνης τονίζοντας την σημασία του να εμβολιαστούμε. Παράλληλα, απίθανο έκρινε ο καθηγητής να δούμε έξαρση του ιού μέσα στο καλοκαίρι δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν παρατηρήθηκε τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια. «Εάν οτιδήποτε δεν πάει καλά εδώ είμαστε και θα πάρουμε μέτρα», συμπλήρωσε επ΄αυτού η κα Γκάγκα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου