Thursday, 28 March, 2024

Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Άμεση παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η βιαιότατη επίθεση

που δέχθηκε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδες που προσδιορίζονται ως αναρχικοί, που βιαιπράγησαν εναντίον του και κατέστρεψαν ολοσχερώς την αίθουσα της πρυτανείας.

Η εισαγγελική παρέμβαση εκδηλώθηκε για να διερευνηθεί σε όλη του την έκταση η εν λόγω επίθεση, που προκάλεσε αποτροπιασμό και πολιτική καταδίκη.

Τις έρευνες με εισαγγελική εντολή θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και να κινηθούν οι διαδικασίες για αδικήματα όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και λοιπά. Σε δηλώσεις καταδίκης ήδη έχουν προβεί τόσο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Πάντως οι φωτογραφίες με τις εκτεταμένες φθορές μέσα στην αίθουσα της πρυτανείας όπως και εκείνη με τον πρύτανη στο λαιμό του οποίου έχουν κρεμάσει ταμπέλα με το σύνθημα “αλληλεγγύη στις καταλήψεις” έχουν προκαλέσει σοκ για τη βιαιότητα των δραστών.
Την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Πηγή: skai.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου