Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Παρέμβαση Πλεύρη για τη Μυρτώ, την οποία δεν δέχονται σε ειδικό κέντρο στη Γερμανία

Νέα σοβαρά προβλήματα υγείας για τα οποία απαιτείται νοσηλεία σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία αντιμετωπίζει η Μυρτώ

με την οικογένειά της να απευθύνει έκκληση, καθώς η 24χρονη σήμερα κοπέλα δεν γίνεται δεκτή.
Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι σε επαφή με την οικογένεια προκειμένου να λυθούν όλα τα ζητήματα, παρόλο που δεν αφορούν την ελληνική πλευρά.
«Θα προσπαθήσω κατά το δυνατό, και στις αρμοδιότητες που μου αναλογούν, να λύσω τα θέματα που θα μου θέσει η οικογένεια», είπε ο Θάνος Πλεύρης, διαβεβαιώνοντας πως στέκεται δίπλα στη νεαρή κοπέλα προκειμένου να μπορέσει να λάβει την καλύτερη δυνατή θεραπεία.
Εννέα χρόνια μετά την κακοποίησή της στην Πάρο, από τον περασμένο Νοέμβριο η υγεία της Μυρτούς παρουσιάζει επιδείνωση. «Περισσότερο με απασχολεί που δεν έχει βρεθεί τι είναι αυτό που την ταλαιπωρεί. Γιατί δεν είναι ένα και δύο μικρά πράγματα, είναι διάφορα μικρά που μαζεύονται και της δημιουργούν σπαστικότητα και ένταση», τόνισε μιλώντας στο MEGA η μητέρα της Μαρία Κοτρώτσου.
Σχετικά με το εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία, σημείωσε ότι μπορεί να δώσει πολύτιμη βοήθεια ώστε η Μυρτώ να γλιτώσει μία ακόμα επέμβαση. «Δεν ζητάω να μας δεχθούν τσάμπα. Για έναν περίεργο λόγο δεν μας δέχονται και θα μας βοηθούσε πάρα πολύ σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο φαρμάκων, μήπως κάτι την επηρεάζει και έχουμε αυτές τις “άσχημες” εξελίξεις από τον Νοέμβριο. Έχουν δεχθεί τόσους Έλληνες και τη Μυρτώ δεν τη δέχονται», εξήγησε.
Η Μυρτώ ήταν 15 ετών όταν στις 22 Ιουλίου κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον καταδικασμένο πλέον 21χρονο Πακιστανό, ο οποίος εργαζόταν ως κηπουρός σε ξενοδοχείο της Πάρου. Βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση, βαριά χτυπημένη στα βράχια της παραλίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου