Thursday, 28 March, 2024

Παραιτήθηκε ο ανεμβολίαστος διοικητής του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ μετά τον σάλο

Παραιτήθηκε ο διοικητής του στρατιωτικού νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, υποστράτηγος Σέργιος Γκιζάρης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες

επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, ωστόσο όπως έγινε γνωστό αρνούνταν να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.
Την παραίτησή του διοικητή επιβεβαίωσε και πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο Mega. «Στο ΝΙΜΙΤΣ ο διοικητής είναι ανεμβολίαστος και κυκλοφορεί στους διαδρόμους ανενόχλητος», ανέφερε και γνωστοποίησε πως το υπουργείο Άμυνας έχει ζητήσει την παραίτηση του διοικητή καθώς αρνείται να κάνει το εμβόλιο.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.
Υπενθυμίζεται ότι ο υποστράτηγος Γκιζάρης είχε διοριστεί επικεφαλής στο ΝΙΜΤΣ τον Μάρτιο του 2020, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε διευθυντής στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και διευθυντής υγειονομικού στο ΓΕΣ.
Σύμφωνα με το OPEN, στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν συνολικά περίπου 350 υγειονομικοί οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σχετικά έγγραφα με τα οποία θα τίθενται σε αναστολή εργασίας.
Ο πρόεδρος εργαζομένων ΝΙΜΤΣ Ευάγγελος Χαλκιάς μιλώντας στο Mega σημείωσε ότι στο νοσοκομείο «κάποιοι τα έχουν πάρει και είναι στο σπίτι τους. Κάποιοι συνεχίζουν κι έρχονται και δεν έχουν δεχτεί να τα πάρουν. Και κάποιοι δεν τα έχουν πάρει. Δηλαδή υπογράφονται προφανώς αυτά τα χαρτιά απλά δεν έχουν επιδοθεί. Σε κάποιους επιδόθηκαν και αρνήθηκαν να τα πάρουν. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές περιπτώσεις».
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ονομάτισε επίσης τα νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους. Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο Άγιος Ανδρέας και το Ρίο, το ΔΑΦΝΙ και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου