Wednesday, 24 April, 2024

Παρουσία της Πατριωτικής Ένωσης, στην κηδεία του στρατηγού Κόρκα

Ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου, Γιάννης Μαλταμπές, ως εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ένωσης παρέστη στην εξόδιο Ακολουθία

του Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα, που τελέσθηκε στο Κοιμητήριο Παπάγου.

Στον εκλιπόντα απεδόθησαν οι προβλεπόμενες τιμές και η τελετή πραγματοποιήθηκε δημοσία δαπάνη με μέριμνα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο αείμνηστος Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας υπήρξε ο τελευταίος μιας ηρωικής και δοξασμένης Γενιάς που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Μοίρας και επέλεξε να ζήσει μέσα στον κίνδυνο, προκειμένου να οδηγήσει την Ελλάδα στην Ελευθερία. Μέλος του Ιερού Λόχου της Μέσης Ανατολής, με εκπαίδευση στις ανορθόδοξες πολεμικές τακτικές, αξιωματικός των Λοκατζήδων, Διοικητής του 14ου Λόχου Καταδρομών, είχε έντονη δράση κατά τις επιχειρήσεις της περιόδου 1946-1949. Στη συνέχεια, ήταν διοικητής της Τρίτης Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών και πρώτος Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, της 1ης Στρατιάς.

Ο αείμνηστος Στρατηγός έζησε μια ζωή μυθιστορηματική μέσα στη στρατιωτική δράση, στη φωτιά και στον κίνδυνο. Μια ζωή μακρά, μια ζωή έντονη, μια ζωή γεμάτη με ανιδιοτελή εθνική προσφορά, μια ζωή γεμάτη με Ελλάδα, μια ζωή πραγματικά αξιοζήλευτη.

Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ στο άκουσμα του ονόματος του Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα αναφωνεί «Αθάνατος» και εκφράζει στους οικείους του αειμνήστου στρατηγού τα βαθύτατα συλλυπητήρια των στελεχών και του προέδρου της, Προδρόμου Εμφιετζόγλου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου