Thursday, 28 March, 2024

Πατέρας Βαγγέλη Γιακουμάκη: Έξι χρόνια παλεύουμε με μία απουσία

Σε μια σπάνια εξομολόγηση ο πατέρας του Βαγγέλη, Ανδρέας Γιακουμάκης, με αφορμή τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση

που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από έξι χρόνια, αποκάλυψε τι δεν δέχεται να ακούει για τον γιό του και ποια είναι η μοναδική δικαίωση για την οικογένεια του.
Όπως γράφει το zarpanews “έξι χρόνια παλεύουμε με μία απουσία. Και κάθε φορά όλο αυτό που ζούμε είναι και πιο έντονο. Μας βασανίζουν πάρα πολύ αυτά τα πράγματα.
“Τώρα μας έστειλαν και τα χαρτιά για το δικαστήριο. Απ’ ότι φαίνεται δεν θα γίνει λόγω κορονοιού, μάλλον θα είναι ακόμα κλειστά τότε τα δικαστήρια.
“Αν γίνει πάντως εννοείται ότι θα πάμε. Πάντα πηγαίνουμε. Αυτό το δρομολόγιο το ξέρω λες και πάω από τους Αρμένους στο Ρέθυμνο.
“Εμείς παλεύουμε έξι χρόνια με τις λέξεις. Δηλαδή ξαφνικά σοβαρές λέξεις πήγαν να τις κάνουν ίσια. Δεν γίνεται να ακούς πέντε-έξι χρόνια μετά, πράγματα για τον Βαγγέλη μας και αυτοί να σου λένε “φίλοι” και να σου λένε “αστεία” , δεν τα δέχομαι αυτά τα πράγματα πλέον και αν πηγαίνουμε στο δικαστήριο γι’ αυτό πηγαίνουμε. Για μένα δεν υπάρχει άλλη δικαίωση.
Στο Εφετείο θα κριθεί η υπόθεση των 8 
“Ο Βαγγέλης μας δυστυχώς ούτε μας μίλησε, ούτε μίλησε σε κανέναν. Αλλά τελικά αυτή η σιωπή έκανε μεγάλο θόρυβο. Κατάλαβαν πολλοί άνθρωποι τι ήθελε να πει. Παρόλο που κάποια στιγμή πήγαν να ρίξουν ευθύνες σε μας. Αυτά μας πνίγουν και μας πνίξανε. Το άδικο είναι που σε πνίγει…”.
Τα λόγια χάνονται… Θέλω να του πω πολλά μα αλλάζω την κουβέντα. Και ‘κεινος φιλόξενος όπως πάντα με καλεί στο σπίτι τους. Τελευταία φορά τους είδα τον Ιούλιο στα εγκαίνια της εκκλησίας που έχτισαν στη μνήμη του Βαγγέλη τους και για μια ακόμη φορά θαύμασα την αξιοπρέπεια τους.
Θα έρθω Ανδρέα μου, με την πρώτη ευκαιρία θα έρθω. Να αγκαλιάσω τη Μαρία και να σου σφίξω το χέρι. Να θυμηθώ πόσο αξίζει να παλεύει κάποιος για την αλήθεια.
zarpanews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου