Friday, 29 March, 2024

Πατέρας και παππούς βίαζε συγγενικό του αγόρι από 9 ετών!

Μία ακόμα υπόθεση παιδεραστίας που είχε σοκάρει το Ηράκλειο αναβίωσε στο δικαστήριο, με κατηγορούμενο έναν 62χρονο πατέρα τεσσάρων παιδιών

και παππού επτά εγγονιών, που κακοποιούσε σεξουαλικά ένα 11χρονο αγοράκι για δύο ολόκληρα χρόνια.

Πρόκειται για την υπόθεση του ανήλικου αγοριού, το οποίο φέρεται να είχε πέσει θύμα βιασμού όχι μόνο από τον συγγενή του αλλά και από άλλους άνδρες.

Ένας 62χρονος άνδρας, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό είχε ξεκινήσει στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. Η Έδρα είχε διακόψει τη δίκη μετά την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα της υπόθεσης (πρόκειται για τη γιαγιά του παιδιού) για σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.

Σημειώνεται ότι ο ανήλικος φέρεται να κακοποιείτο σεξουαλικά από τον 62χρονο-σήμερα -άνδρα από το 2016 έως το 2018, δηλαδή το χρονικό διάστημα που το παιδί ήταν 9 έως 11 ετών.

Σόκαραν οι περιγραφές της γιαγιάς

Η ακροαματική διαδικασία, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου μήνα με την κατάθεση της γιαγιάς του παθόντος, η οποία περιέγραψε ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών τα όσα φέρεται να είχε βιώσει το εγγονάκι της. Η κατάθεση της ηλικιωμένης γυναίκας διήρκεσε περίπου δύο με τρεις ώρες. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της γιαγιάς από το δικαστήριο, ουκ ολίγες φορές προκλήθηκε αποτροπιασμός στο ακροατήριο από τα όσα φρικώδη περιγράφονταν μέσω της κατάθεσης της ηλικιωμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γιαγιά του παιδιού κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ότι ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη των οικείων του ανήλικου και απειλώντας τον ότι θα κάνει κακό στον πατέρα του και στην οικογένειά του, τον εξανάγκαζε να σιωπά στις αρρωστημένες τους ορέξεις, που περιλάμβαναν από ασελγείς πράξεις, βιασμό και κτηνοβασία, μέχρι βιασμό από άλλους άνδρες!

Το ημερολόγιο του παιδιού

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα φρικώδη φέρεται να βίωνε ο ανήλικος, τα κατέγραφε σε ημερολόγιο. Σύμφωνα, εξάλλου, με την κατάθεση της ηλικιωμένης, το παιδί μοιράστηκε λεπτομερώς μαζί της τα όσα περνούσε, όταν εκείνη είχε ένα προγραμματισμένο χειρουργείο κι έπρεπε να λείψει για μερικές ημέρες από κοντά του. Ο «Γολγοθάς» του παιδιού φέρεται να ξεκίνησε στα 9 του χρόνια. Τότε, ο 62χρονος φέρεται να το υποχρέωνε να βλέπει μαζί του ταινίες πόρνο, αλλά και να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις. Εξάλλου, όταν ο 62χρονος φέρεται να βίασε πρώτη φορά το παιδί, το απείλησε ότι θα κάνει γνωστό ότι δήθεν ο μικρός είχε σεξουαλικές σχέσεις με συμμαθητές του.

Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της γιαγιάς του παθόντος, ο “αρρωστημένος νους” του 62χρονου έφτανε μέχρι το σημείο να ασελγεί και να ασκεί σεξουαλική βία στο παιδί κλείνοντάς του στόμα και μάτια, βάζοντάς το μέσα σε αποθήκη και στάβλο ακόμη και σε χρόνο που η σύζυγός του βρισκόταν μέσα στο σπίτι τους.

«Έβαζε κι άλλους άνδρες να τον βιάζουν»

Σε εμφανώς φορτισμένη συναισθηματική κατάσταση, η γιαγιά του παιδιού υποστήριξε στην κατάθεσή της, πριν από λίγες εβδομάδες, ότι ο εγγονός της βιάστηκε από άλλους άνδρες, τους οποίους κάλεσε ο 62χρονος μέσα στην αποθήκη! Η κακοποίηση που είχε υποστεί τότε ο μικρός φέρεται να ήταν τέτοια, που αδυνατούσε να σταθεί στα πόδια του μετά το επίμαχο συμβάν.

Το ίδιο πρόβλημα φέρεται να είχε αντιμετωπίσει το παιδί και σε άλλες περιπτώσεις, όπου φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον 62χρονο. Σύμφωνα με την κατάθεση της γιαγιάς, ο κατηγορούμενος “έβαζε” τον μικρό να απαντά -όταν τον ρωτούσαν-είτε ότι είχε χτυπήσει πέφτοντας, είτε ότι είχε τσακωθεί με συνομήλικούς του. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι κάποιες φορές κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση, ο 62χρονος εξέφρασε τη δυσφορία του για όσα ανέφερε η γιαγιά του παιδιού, χαρακτηρίζοντας ως ψέματα τα λεγόμενά της. Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι από τα όσα κατέθετε η γιαγιά αναφορικά με το «μαρτύριο» που φέρεται να βίωνε ο εγγονός της, κάποιοι παρευρισκόμενοι στο ακροατήριο αποχωρούσαν σοκαρισμένοι απ’ όσα άκουγαν.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο 62χρονος είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Η δίκη είχε διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, κεκλεισμένων των θυρών λόγω της ανηλικότητας του παθόντος. Στον 62χρονο είχε επιβληθεί κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου