Thursday, 25 April, 2024

Περπατούσε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα: Νέο βίντεο με την 29χρονη να κάνει βόλτες!

Τις κινήσεις της 29χρονης από τη Βέροια που κατηγορείται ότι έριξε το μωρό της στον Αλιάκμονα δείχνει νέο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο που παρουσίασε η τηλεόραση του ΑΝΤ1, κατέγραψε την 29χρονη λίγη ώρα μετά το θάνατο του μωρού, να περπατά, στους δρόμους της Βέροιας, σαν να μην είχε συμβεί το τραγικό περιστατικό.

Κάμερες ασφαλείας την δείχνουν να μπαίνει στα ΚΤΕΛ. Κατευθύνεται στον γκισέ και ρώτα τον υπάλληλο για τα δρομολόγια προς Αλεξάνδρεια. Στη συνέχεια επισκέπτεται και πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών και λίγο αργότερα επιστρέφει στα ΚΤΕΛ από όπου παίρνει τελικά το λεωφορείο για Αλεξάνδρεια.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του πατέρα του μωρού, Σοφία Ζεϊμπέκη, η 29χρονη «δεν έκανε τίποτα. Κάλεσε ταξί απαθέστατη, πήρε το ταξί της και πήγε στην πόλη της Βέροιας στα ΚΤΕΛ και από κει και πέρα Αλεξάνδρεια σε ένα ξενοδοχείο από ό,τι λενε….είναι τρομακτικό και ξέρεις ότιτο παιδί σου είναι νεκρό… Είναι τελείως ψυχρή…».

Απαθής όμως εμφανίστηκε και κατά την απολογία της στον ανακριτή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Real News» για την απολογία της 29χρονης, η ίδια φέρεται να κατέθεσε:

«Δεν σκότωσα το παιδί μου. Μπουσούλησε, διέφυγε της προσοχής μου και δυστυχώς έπεσε μέσα στο νερό. Δεν βούτηξα να το σώσω γιατί δεν ξέρω κολύμπι και δεν ήθελα. Φώναξα για βοήθεια αλλά δεν με άκουσε κανείς. Την είχα στα πόδια μου, μετά την άφησα κάτω και πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε στο ποτάμι. Με κατηγορούν για πράγματα που δεν έχω κάνει. Λένε ότι εγώ σκότωσα το μωρό. Ότι είχα ψυχολογικά προβλήματα και το πέταξα στο ποτάμι. Την αγαπούσα την κόρη μου πάρα πολύ».

Ο δικηγόρος της 29χρονης, Αντώνης Μπιδέρης, αναφέρει πως, η 29χρονη «είναι ακόμη σε σοκ. Σε όσες κουβέντες έχουμε ανταλλάξει, δείχνει δύσπιστη στην πληροφορία του θανάτου του παιδιού της. Επιμένει και ελπίζει ότι αυτό είναι ζωντανό…. Ενώ υπάρχουν στιγμές που το έχει αποδεχθεί και που το έχει αντιληφθεί και το έχει αποδεχθεί, τις τελευταίες ώρες αυτό που επαναλαμβάνει είναι ότι ‘δεν είμαι σίγουρη ότι το παιδί μου έχει πεθάνει, δεν μου λέτε την αλήθεια».

Σε κατάσταση σοκ παραμένει και ο πατέρας του βρέφους, που όπως φαίνεται, δεν είχε καταλάβει τα σοβαρά προβλήματα, που φέρεται να αντιμετωπίζει η 29χρονη.

«Βιώνει στιγμές μεγάλου πένθους, δεν γνώριζε για τον βαθμό, για το πρόβλημα το σοβαρό που είχε η κυρία γιατί μάνα, δεν μπορώ να την πω… Έβλεπε μία γυναίκα κυκλοθυμική με πολύ έντονη προσωπικότητα, δεν μπορούσε όμως να ξέρει τα προβλήματα τα χρόνια που είχε τώρα, που βγαίνουν ψυχικής νόσου και τα λοιπά οπότε καταλαβαίνετε για αυτόν ήταν τρομακτικό… Ήταν καλοαναθρεμμένο, παιδάκι ήταν ζωντανό, χαρούμενο, δεν έδειχνε δηλαδή το παιδάκι να ζει στιγμές βίας, κακοποίησης, παραίτησης ή παραμέλησης και εκεί ήταν που δεν μπορούσε να καταλάβει», δηλώνει στον ΑΝΤ1 η δικηγόρος του πατέρα. Οι ανακριτικές Αρχές που χειρίζονται την υπόθεση έχουν ζητήσει, κατεπείγουσα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να προσδιοριστεί η ψυχική κατάσταση της νεαρής γυναίκας.

Πού εστιάζουν οι έρευνες των Αρχών

Τη διαδρομή που ακολούθησε η 29χρονη μέχρι να φτάσει στο ποτάμι του Αλιάκμονα όπου και σκοτώθηκε το παιδί της αναζητούν οι Αρχές, σε μια προσπάθεια να ξετυλίξουν το «κουβάρι» της υπόθεσης στη Βέροια, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Η 29χρονη μητέρα, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο κρίθηκε την Τετάρτη 4/1 προφυλακιστέα. Η αστυνομία αναζητά και συγκεντρώνει βίντεο από κάμερες ασφαλείας δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να «χαρτογραφήσουν» τη διαδρομή που έκανε η 29χρονη με το μωρό αλλά και πώς έφυγε από το σημείο. Τα εν λόγω βίντεο ενδεχομένως να δώσουν και στοιχεία για την ψυχική κατάσταση της 29χρονης όταν αποχωρούσε από το σημείο και αφότου το παιδί της είχε πέσει στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα.

Η απολογία της κατηγορούμενης διήρκησε περίπου τρεις ώρες, με την κατηγορούμενη να επιμένει στον ισχυρισμό ότι δεν σκότωσε το παιδί της αλλά ότι αφαιρέθηκε και το μωρό έπεσε στο νερό, χωρίς η ίδια να γνωρίζει κολύμπι και να μην μπορεί να το σώσει. Η ίδια η 29χρονη φέρεται να είπε πως χρησιμοποίησε δύο ταξί για να φτάσει στον προορισμό της ενώ επέστρεψε με ένα τρίτο.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές προσπαθούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο εμπλοκής τρίτου ατόμου στην υπόθεση και να διασφαλίσουν ότι ενήργησε από μόνη της. Παράλληλα, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 29χρονης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε κάποια επικοινωνία πριν ή μετά την εγκατάλειψη του μωρού στο ποτάμι και αν ναι, με ποιον. «Φύλλο και φτερό» κάνουν οι Αρχές και τα προφίλ της 29χρονης σε κοινωνικά δίκτυα, αναζητώντας στοιχεία που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την έρευνα.

Αρνείται τις κατηγορίες η 29χρονη

Ο Αντώνης Μπιδέρης, δικηγόρος της 29χρονης μητέρας, μιλώντας στο Mega τόνισε πως η εντολέας του αρνείται πως πέταξε το παιδί της στα κρύα νερά του Αλιάκμονα.

«Η εντολέας μου επέμεινε στην αρχική της θέση, αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Δεν δέχεται τη φράση “πέταξε το παιδί της στα κρύα νερά του Αλιάκμονα”. Στην πρώτη της κατάθεση αυτό που αναφέρει είναι ότι διέφυγε της προσοχής της και το παιδί βρέθηκε χωρίς να το καταλάβει στο νερό. Εάν θα μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, θα είχε προσπαθήσει να ξεπεράσει το σοκ, τον τρόμο της στιγμής και να είχε προσπαθήσει να βοηθήσει το βρέφος, που έχασε με αυτό τον τραγικό τρόπο τη ζωή του», δήλωσε ο δικηγόρος. Ο δικηγόρος της 29χρονης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η εντολέας του σε ψυχιατρείο, ενώ έκανε λόγο για ένα «πλάσμα σοκαρισμένο» από το θάνατο του παιδιού της.

«Βλέπω ένα πλάσμα σοκαρισμένο, που ειλικρινά κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση της», είπε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου