Thursday, 28 March, 2024

«Πετούν» στον δρόμο τους πυρόπληκτους στο Μάτι εν μέσω πανδημίας

Ακριβώς μια μέρα πριν τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, οι πυρόπληκτοι στο Μάτι ήρθαν αντιμέτωποι

με ένα δυσάρεστο «μαντάντο». Σύμφωνα με την επιστολή που έλαβαν από τον τον στρατό, οι κάτοικοι καλούνται να εγκαταλείψουν τα Μοτέλ του ΚΑΑΥ στον Άγιο Ανδρέα.
Κι ενώ η χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο μετά από έναν ολόκληρο χρόνο περιοριστικών μέτρων που έχουν ισοπεδώσει την οικονομία και την εργασία, οι πυρόπληκτοι έλαβαν τελεσίγραφο να αποχωρήσουν μέχρι τέλος Απριλίου.
Η επιστολή που τους «διώχνει»
«Σας γνωρίζουμε ότι παρήλθαν δύο και πλέον έτη από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι Αττικής.
Η Στρατιωτική Υπηρεσία εκτίμησε ότι η παρασχεθείσα υποστήριξη προς τους πληγέντες υπήρξε εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα την πρώτη περίοδο μετά την καταστροφή. Σημειώνεται οτι το μέγεθος αυτής της προσφοράς υπερέβη κάθε άλλη παρόμοια δράση της Υπηρεσίας στο παρελθόν, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς.
Κατόπιν των παραπάνω, αποφασίστηκε οι διαμένοντες στα Μοτέλ του ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα, όπως παραδώσουν τα διατιθέμενα σε αυτούς οικήματα, το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία» αναφέρεται.
Την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν υπολογίζει τις οικογένειες που δεν δικαιούνται ούτε επίδομα ενοικίου και φυσικά κάνουν έκκληση για μια μικρή παράταση προκειμένου να μην ξεσπιτωθούν εν μέσω πανδημίας και lockdown.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου