Friday, 19 April, 2024

Πισπιρίγκου: Τι είπε στην ανακρίτρια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της Τζωρτζίνας

Μετά από περίπου 4 ώρες ολοκληρώθηκε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για απόπειρα

ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Η προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία του 9χρονου παιδιού, μετήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, στα δικαστήρια της πρώην Σχολή Ευελπίδων, ενώ η απολογία της ενώπιον της 18ης ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα ξεκίνησε περίπου στις 11.00 π.μ. Η κατηγορουμένη έδωσε τη δική της εκδοχή για τη νέα κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που απαγγέλθηκε σε βάρος της και για την οποία πριν από λίγες ημέρες έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή της.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της η 33χρονη οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή, αφού δεν τίθεται θέμα δεύτερης προφυλάκισης της για την ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής της, Όθωνα Παπαδόπουλο κατατέθηκε υπόμνημα με τους ισχυρισμού της, ενώ στις ερωτήσεις που της τέθηκαν «η κατηγορούμενη απάντησε με τρόπο αναλυτικό, σαφή και ξεκάθαρο, δίνοντας διευκρινίσεις για το χρόνο των συμβάντων».

Κατά την υπεράσπιση, «δεν υπάρχουν ευθύνες των γιατρών στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, υπήρξε ένα καρδιολογικό πρόβλημα αναγόμενο σε παθολογικά αιτία. Η πράξη δεν περιλαμβάνεται με σαφή τρόπο στο κατηγορητήριο». Η απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία απολογήθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου, αφορά όσα διαδραματίστηκαν μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021, όταν το παιδί νοσηλευόταν, χωρίς παθολογικά ευρήματα, αλλά κατέστη τετραπληγικό, από εγκληματικές ενέργειες της ίδιας της μητέρας του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Υπενθυμίζεται, ότι η δίωξη για το δεύτερο κακούργημα που βαρύνει την 33χρονη, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη και βασίστηκε στα στοιχεία του φακέλου που έχει η Δικαιοσύνη στα χέρια της, για την πορεία της Τζωρτζίνας από νοσοκομείο σε νοσοκομείο μέχρι τελικά τον Ιανουάριο του 2022 να υποκύψει στην τοξική ουσία που φέρεται να της έδωσε η μητέρα της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ερευνάται αν είχε εμπλοκή στους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών της, υπόθεση που χειρίζονται οι εισαγγελείς Απόστολος Ανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί φαίνεται πως μετά τις γραπτές εξηγήσεις που έδωσε η 33χρονη ως ύποπτη για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών της, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στο επόμενο ποινικό βήμα για την ολοκλήρωση της έρευνας τους.

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου