Thursday, 28 March, 2024

Πλακιωτάκης για απαχθέντες ναυτικούς: Κάνουμε όσα πρέπει για να επιστρέψουν σπίτι τους

Μήνυμα για τους Έλληνες ναυτικούς που κρατούνται όμηροι από πειρατές στο Καμερούν έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης

λέγοντας μεταξύ άλλων ότι κάνουν όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν.
«Αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας που κρατούνται παράνομα και στις οικογένειές τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους» αναφέρει στο facebook ο υπουργός σχετικά με την υπόθεση απαγωγής των πέντε Ελληνών ναυτικών.
Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το συμβάν και ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη να γίνουν από πλευράς της ελληνικής πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτή η περιπέτεια να έχει αίσιο τέλος.
Υπενθυμίζεται ότι το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Happy Lady» Ν.Π. 12183, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι Limboh στο Καμερούν, με αποτέλεσμα να απαχθούν οκτώ εκ των 28 μελών του πληρώματός του.

Ώρες αγωνίας για τους ναυτικούς που απήχθησαν από το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Happy Lady» (Ν.Π. 12183), το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι Limboh στο Καμερούν.
Πέντε από τους οκτώ απαχθέντες είναι ελληνικής καταγωγής, με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ να αναφέρουν πως πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του τάνκερ, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο μηχανικό και δύο δόκιμους -20 και 21 ετών.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας και ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του πλοίου, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Οι πειρατές απήγαγαν και δύο Φιλιππινέζους ναυτικούς και έναν Ουκρανό.

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου