Friday, 29 March, 2024

Πλεύρης: «Απόλυση υγειονομικών σε αναστολή. αν δεν εμβολιαστούν εντός 3 μηνών»

Την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει εκτός συστήματος υγείας τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Δείχνοντας τον δρόμο προς την απόλυση ο κ. Πλεύρης έδωσε προθεσμία τριών μηνών στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, λέγοντας ότι μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέσουν εαυτόν εκτός συστήματος υγείας.
“Με τα δεδομένα της πανδημίας λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι το μέτρο της υποχρεωτικότητας θα παραμείνει και δεν θα παραμείνει μόνο γι’ αυτό το τρίμηνο. Συνεπώς όσοι θέλουν να είναι στο ΕΣΥ, καλούνται να πάρουν σε αυτό το τρίμηνο μια απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή δεν εμβολιαστούν και θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός του ΕΣΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Υπουργός Υγείας περιέγραψε μια δύσκολη κατάσταση λέγοντας ότι η πανδημία δείχνει πως έχει αποφασίσει να παραμείνει, επιβεβαιώνοντας πως και η ανοχή της κυβέρνησης δεν θα είναι επ αόριστον και ότι πλέον μπροστά στην προστασία της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει πέραν της αναστολής εργασίας.
«Και εδώ θέλω να είμαστε ξεκάθαροι σε κάτι και το λέμε από τώρα. Προφανέστατα η πανδημία δείχνει ότι μπορεί αυτό το μέτρο να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Όχι μόνο για την περίοδο που είμαστε τώρα. Η πανδημία δείχνει ότι ο εμβολιασμός ο συγκεκριμένος είναι απαραίτητος και επομένως εξετάζεται με σαφή τρόπο πλέον εάν αυτοί που θα παρέχουν υπηρεσίες ως γιατροί και νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό στο σύστημα υγείας θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι.
Άρα, όσοι βρίσκονται τώρα σε αναστολή να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα βρίσκονται σε αναστολή, αλλά επιπλέον εξετάζεται-και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα ολοκληρωθεί -ότι μπορεί να μην υπάρξει άλλη τέτοια δυνατότητα παράτασης και αναμονής του κράτους, θα πρέπει να εμβολιαστούν διαφορετικά δεν θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες στο εθνικό σύστημα υγείας.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο εμβολιασμός είναι για την προστασία της κοινωνίας και των ασθενών και όποιος θέλει να παρέχει υπηρεσίες στο σύστημα υγείας θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος. Με τα δεδομένα της πανδημίας λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι το μέτρο θα παραμείνει και δεν θα παραμείνει μόνο γι’ αυτό το τρίμηνο. Συνεπώς όσοι θέλουν να είναι στο ΕΣΥ, καλούνται να πάρουν σε αυτό το τρίμηνο μια απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή δεν εμβολιαστούν και θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός του ΕΣΥ», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου