Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΟΕΔΗΝ: Εκατοντάδες δόσεις χάνονται από κακή συντήρηση στα ψυγεία εμβολιαστικών κέντρων

Χρειάζονται προσοχή και επιτήρηση επί 24ώρου βάσεως τα ψυγεία που συντηρούν εμβόλια κατά του κορωνοϊού-φύλαξη

γεννήτριες, εξωτερικά θερμόμετρα, τεχνική υποστήριξη-τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε δήλωσή του, στην οποία σημειώνει πως πέραν του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου υπήρξε ανάλογο πρόβλημα λόγω βλάβης σε ψυγείο συντήρησης εμβολίων και στο Κέντρο Υγείας Αθηνών.
Ο κ. Γιαννάκος κάνει λόγο για «εκατοντάδες δόσεις εμβολίων που χάνονται τσάμπα» λόγω βλαβών στα ψυγεία των εμβολιαστικών κέντρων, εξαιτίας ανεπαρκούς συντήρησης.
Στη δήλωσή του ο κ. Γιαννάκος, αναφέρει:
«Σήμερα έγιναν γνωστές οι χαμένες δόσεις στο κέντρο υγείας Ναυπάκτου και το πρόβλημα που προέκυψε στο εμβολιαστικό του Κέντρου Υγείας της Αθήνας.
«Το συγκεκριμένο κέντρο υγείας όπως όλα τα αστικού τύπου το βράδυ είναι κλειστό. Δεν διαθέτει γεννήτρια με αποτέλεσμα μετά από βλάβη στο ηλεκτρικό να βρεθεί εκτός λειτουργίας το ψυγείο με τα εμβόλια. Πρόκειται για εμβόλια AstraZeneca που το κάθε φιαλίδιο περιέχει 10 δόσεις εμβολίου. Και μέσα στο ψυγείο υπήρχαν πολλά φιαλίδια που αντιστοιχούν σε πάρα πολλές δόσεις εμβολίων.
»Η βλάβη στο ψυγείο ανακαλύφθηκε το πρωί η θερμοκρασία ήταν οριακή και οι δόσεις του εμβολίου τέθηκαν σε καραντίνα για να εξεταστούν σπό εκπροσώπους της εταιρείας εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Το ίδιο πρόβλημα με τα ψυγεία και το ηλεκτρικό ρεύμα προέκυψε και σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα κατά καιρούς της Αττικής, Ιωαννίνων και σε άλλες περιοχές με χαμένες εκατοντάδες δόσεις εμβολίων».
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως «τα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου δεν λειτουργούν το βράδυ· αποτελούν μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα και κάποια, όπως αυτό των Αθηνών, δεν έχουν γεννήτριες».
Σημειώνει πως «ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός των μονάδων υγείας που συντηρούν εμβόλια είναι πεπαλαιωμένος και ασυντήρητος λόγω έλλειψης κονδυλίων».
«Οι τεχνικές υπηρεσίες διαλυμένες. Χωρίς τεχνίτες. Θέλουν, λοιπόν, προσοχή και επιτήρηση επί 24ωρου βάσεως τα ψυγεία που συντηρούν εμβόλια. Φύλαξη, γεννήτριες, εξωτερικά θερμόμετρα, τεχνική υποστήριξη κλπ».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου