Friday, 19 April, 2024

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ για τον 39χρονο που σκότωσε το κουτάβι του

Μετανιωμένος δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο 39χρονος, που τον περασμένο Μάρτιο ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το τριών μηνών κουτάβι του

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στον 39χρονο από τη Θεσσαλονίκη, που τον περασμένο Μάρτιο ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το κουτάβι του. Σημειώνεται ότι η δίκη του ξεκίνησε στις 29 Μαρτίου, πήρε όμως αναβολή λόγω αποχής των δικηγόρων. Στη σημερινή δίκη κατέθεσαν μάρτυρες κατηγορίας και μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ παρέστησαν αρκετοί εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων. Ένας από τους μάρτυρες, εκπρόσωπος φιλοζωικής οργάνωσης κατέθεσε ότι είχε τότε πληροφορηθεί, μέσω ανάρτησης στο Facebook, ότι κάποιος χτυπά το σκυλάκι του στο μπαλκόνι. Ο μάρτυρας τότε είχε ειδοποιήσει την αστυνομία και πήγε στο σπίτι του κατηγορούμενου, συνοδεία αστυνομικών, ώστε να διαλευκανθεί η κατάσταση. Βρήκαν το σκυλάκι σε κωματώδη κατάσταση, το πήγαν σε κτηνίατρο, δεν κατάφεραν όμως να το σώσουν αφού λίγο αργότερα το μόλις τριών μηνών σκυλάκι κατέληξε.

Κατά τη σύλληψή του ο 39χρονος, στον οποίο είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ φέρεται να υποστήριξε ότι χτύπησε το σκυλάκι επειδή κατούρησε στην βεράντα του.

Σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου ο 39χρονος ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι χτύπησε μέχρι θανάτου το σκυλάκι, λέγοντας ότι εκείνο το διάστημα αντιμετώπιζε παράλληλα διάφορα προσωπικά προβλήματα, που επιβάρυναν τη συναισθηματική του κατάσταση. Όπως είπε, είχε προβλήματα στο χώρο εργασίας του και ερχόταν συχνά σε αντιπαράθεση με συναδέλφους του. Παράλληλα, είχε χωρίσει από τη σύντροφό του, για αυτό είχε υιοθετήσει το κουτάβι, αποζητώντας λίγη συντροφιά.

Ωστόσο, η φροντίδα του κουταβιού, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν δύσκολη. Το σκυλάκι καθότι νεαρό σε ηλικία δεν ήταν υπάκουο και δυσκολεύονταν να το βγάζει βόλτα και να το καθαρίζει έτσι όπως έπρεπε. «Είμαι μετανιωμένος, κακώς δεν είχα δώσει το σκυλάκι σε άλλον», δήλωσε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα και πρόσθεσε ότι δεν θυμάται τίποτα από το περιστατικό, παρά μόνο τον ίδιο να χτυπά το σκυλί. Ο 39χρονος είναι πατέρας ενός παιδιού, 13 ετών. Απαντώντας σε ερώτηση του δικαστηρίου, ο άνδρας υποστήριξε πως δεν έχει επιτεθεί ποτέ με βία εναντίον του παιδιού του, λέγοντας χαρακτηριστικά «άλλο το παιδί, άλλο το σκυλί», προκαλώντας με αυτή του τη φράση την αντίδραση του ακροατηρίου. Ο άνδρας υποστήριξε επίσης πως την τελευταία εβδομάδα πριν το μοιραίο περιστατικό, το τριών μηνών κουτάβι είχε δαγκώσει το 13χρονο γιο του.

Η υπεράσπιση προσκόμισε στο δικαστήριο αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση φαρμακευτικής αγωγής από τον κατηγορούμενο, τα οποία όμως ο Εισαγγελέας απέρριψε και πρότεινε πλήρη καταλογισμό και ενοχή του κατηγορουμένου.

voria.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου