Friday, 19 April, 2024

Πολυτεχνείο: Ένταση και προσαγωγές στην Πανεπιστημίου

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πανεπιστημίου μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και ανδρών της ομάδας Δέλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε χρήση δακρυγόνων και χρήση κρότου-λάμψης, ενώ έγιναν και πέντε προσαγωγές. Επίσης υπάρχουν πληροφορίες για τραυματία.
Στο σημείο βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος διαμαρτύρεται για τις προσαγωγές.
Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Παφίλης «προπηλακίστηκε από αυτούς εδώ οι οποίοι δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Και μας μιλάνε για τη δημόσια υγεία».
«Έγινε κανονική επίθεση σε διαδηλωτές που δεν είχαν κάνει τίποτε. Είναι απαράδεκτο», σημείωσε και ζήτησε την παρουσία εισαγγελέα.
«Ο υπουργός έδωσε εντολή να απελευθερωθούν οι πέντε»
«Μιλήσαμε τώρα και με τον υπουργό και μας είπε ότι έδωσε εντολή να απελευθερωθούν οι πέντε. Ακόμα τους κρατάνε», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.
«Ο νόμος λέει ότι ένας διαπραγματευτής ρωτάει τον υπεύθυνο της διαδήλωσης. Ερχόμουν εκείνη την ώρα, ήμουν εγώ ο αρχηγός του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και άλλοι βουλευτές, θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν, να ρωτήσουν τι σκέφτεστε να κάνετε, γιατί είναι εδώ αυτοί οι άνθρωποι και φωνάζουν. Να σας εξηγήσουμε και βεβαίως να σας πούμε τι έχουμε σκοπό να κάνουμε», συνέχισε.
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιούνται οι τιμητικές εκδηλώσεις για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου στη σκιά της πανδημίας και εν μέσω έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης.
Οι 5.000 αστυνομικοί, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, οι γνωστοί «Αίαντες», ελικόπτερα και drones, που θα δίνουν συνεχώς εικόνα για όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ είναι ενδεικτικά της διάθεσης της κυβέρνησης να κρατήσει μακριά οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνωστισμού ή και αναταραχής εν μέσω του δεύτερου ενδημικού κύματος.
Στο πλαίσιο αυτού εντάσσεται και η απαγόρευση των συναθροίσεων που ισχύει από το πρωί της Κυριακής μέχρι και αύριο το βράδυ.
Αυξημένη αστυνομική παρουσία υπάρχει ειδικά στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτίρια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου