Saturday, 20 April, 2024

Πρεμιέρα για την Πανεπιστημιακή αστυνομία

Πρώτη μέρα της δράσης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα από σήμερα ξεκινούν οι περιπολίες της πανεπιστημιακής αστυνομίας

στην πανεπιστημιούπολη του ΕΚΠΑ στου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα τοποθετηθούν αρχικά σε 4 campus: στο ΑΠΘ, στο ΕΚΠΑ, στην ΑΣΟΕΕ και στην Πολυτεχνούπολη ΕΜΠ.

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα αναλάβει την προστασία των εγκαταστάσεων των πανεπιστημίων, όπου τους υποδειχθεί από τις πρυτανικές αρχές.

Οι  περίπου 400 αστυνομικοί -δηλαδή η πρώτη φουρνιά- των πολυσυζητημένων Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και είχαν διανεμηθεί σε αστυνομικά τμήματα της Αθήνας και της συμπρωτεύουσας είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις διακριτικές περιπολίες τους στον χώρο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Οι προϊστάμενοι της πανεπιστημιακής αστυνομίας, παράλληλα, έχουν έρθει σε επαφή με τους πρυτάνεις και ο καθένας από αυτούς έχει ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα για την φύλαξη των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.

Σε πρώτη φάση, οι περιπολίες αρχίζουν από το ΕΚΠΑ και σιγά σιγά η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα ξεκινήσει τη δράση της και στα υπόλοιπα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με το Open, οι αστυνομικοί, θα κινούνται στην Ο. Πάλμε περιμετρικά του πανεπιστημίου και έπειτα, ανάλογα με το πώς θα υλοποιούν τα σχέδια ασφαλείας οι πρυτάνεις, θα επεκτείνουν και τη δραστηριότητά τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου