Friday, 19 April, 2024

Προετοιμάζονται για την απεργία της 12ης Νοεμβρίου τα Εργατικά Κέντρα της Β. Ελλάδας

Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για την οργανωτική προετοιμασία της γενικής πανελλαδικής απεργίας

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ενόψει της γενικής πανελλαδικής απεργίας της 12ης Νοεμβρίου. Σκοπός της σύσκεψης ήταν η οργανωτική προετοιμασία ενόψει της απεργίας και η παρουσίαση του διεκδικητικού πλαισίου. Σε αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ με επικεφαλής τον αναπληρωτή πρόεδρο Φώτη Κολοβέντη, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και εκπρόσωποι από τα Εργατικά Κέντρα της Μακεδονίας και Θράκης. Οι επικείμενες ανατροπές στο ασφαλιστικό, η περαιτέρω απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και η ενίσχυση της απασχόλησης βρίσκονται στην αιχμή του διεκδικητικού πλαισίου της απεργιακής κινητοποίησης της 12ης Νοεμβρίου.
Στην εισαγωγική ομιλία του ο κ. Τσαραμπουλίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για την έως τώρα στάση της. Είπε ότι διοργάνωσε ένα διχαστικό δημοψήφισμα για την απόρριψη των μνημονιακών πολιτικών, αλά μετέτρεψε το περήφανο «όχι» σε «ναι» και εν συνεχεία συμφώνησε και ψήφισε το τρίτο μνημόνιο. «Έταζαν λαγούς με πετραχήλια, 13η σύνταξη, αύξηση κατώτατου μισθού κ.ο.κ. και τελικά φτάσαμε στο τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο», ανέφερε ο κ. Τσαραμπουλίδης.
«Αναμένουμε νέα δριμύτερη επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα», ανέφερε ο γραμματέας Οργανωτικού της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάρης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τώρα εφαρμόζει με ένταση όσα κατήγγειλε πριν ως αντιπολίτευση» και ότι ξέχασε όσα «παραπλανητικά είχε υποσχεθεί για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Αντί αυτών οδηγούμαστε απ’ ό,τι φαίνεται σε περαιτέρω απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων με τις ομαδικές απολύσεις να βρίσκονται προ των πυλών».
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Κολοβέντης είπε ότι η εκτίναξη της ανεργίας έχει αποδυναμώσει το εργατικό κίνημα και έχει σκορπίσει απόγνωση σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. Περιγράφοντας, μάλιστα, τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται οι άνεργοι είπε ότι ορισμένοι πωλούν ακόμη και το αίμα τους προκειμένου να εξασφαλίσουν πέντε με δέκα ευρώ. Παρεμβάσεις έγιναν και από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ Θάνο Βασιλόπουλο και Νίκο Φωτόπουλο, ενώ μίλησαν και αρκετοί εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων και μεγάλων εργατικών σωματείων.
makthes

Προετοιμάζονται για την απεργία της 12ης Νοεμβρίου τα Εργατικά Κέντρα της Β. Ελλάδας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου