Friday, 29 March, 2024

Προς άνοιγμα τα Κέντρα Αισθητικής – Τι θα γίνει με την Επιστρεπτέα 5 & 6

Για άνοιγμα των Κέντρων Αισθητικής προϊδέασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε θα γίνει σχετική ανακοίνωση για το θέμα κατά την σημερινή ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το επιχείρημα που σε μεγάλο βαθμό τον έχει πείσει για το άνοιγμα του εν λόγω κλάδου είναι ότι και να μείνουν κλειστά, πολλές κυρίες θα κάνουν χρήση των υπηρεσιών αυτών στα σπίτια τους με παράνομο τρόπο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να ανοίξει κάποιος άλλος κλάδος, ούτε θα αλλάξει η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

«Το ρεβεγιόν είναι ο μεγαλύτερος τρόμος των γιατρών. Αν τους ρωτήσετε τι φοβούνται περισσότερο και από την λιανική πώληση, αυτό είναι το ρεβεγιόν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για την πρώτη ημέρα click away

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Ανάπτυξης κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του συστήματος “παράδοση εκτός” πήγε αρκετά καλά και έγιναν χιλιάδες παραγγελίες με αυτό τον τρόπο για τις μεγάλες πόλεις, διότι στις μικρές τα πράγματα δεν πάνε καλά… 
Αν ανοίγαμε την λιανική θα είχαμε 1.000 νεκρούς την ημέρα

Απαντώντας στους προβληματισμούς των εμπόρων, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι το λιανεμπόριο δεν άνοιξε γιατί ο σχετικός αλγόριθμος έδειξε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε 1.000 νεκρούς την ημέρα από τον Ιανουάριο και μετά. Είπε επίσης ότι κατά την συνομιλία του σήμερα με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων κανένας δεν είπε “εμένα δεν με νοιάζει, ας ανοίξουμε και ας έχουμε χίλιους νεκρούς την ημέρα”.

Εξήγησε ότι προτάσεις όπως άνοιγμα της λιανικής με ραντεβού για ένα μόνο άτομο ή λειτουργία καταστημάτων σε διαφορετικές ημέρες, εξετάστηκαν και απορρίφθηκαν όχι γιατί τα μέτρα δεν θα εφαρμόζονταν, αλλά γιατί θα αυξανόταν η κοινωνική κινητικότητα και οι πολίτες “θα κόλλαγαν στους δρόμους”. Σχολίασε μάλιστα φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου με μια γυναίκα να δοκιμάζει παπούτσια στην είσοδο καταστήματος, λέγοντας πως εάν πρόκειται για πραγματική φωτογραφία δείχνει κάτι απολύτως απαγορευμένο. Αυτό το κατάστημα πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης θα έπρεπε να κλείσει για 90 ημέρες. Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι δεν ανοίγουν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, αλλά δίνεται η δυνατότητα για “παράδοση εκτός”. Όπως είπε υπάρχουν μεγάλοι περιμετρικοί χώροι και οι παραγγελίες μπορούν να παραδίδονται σε εξωτερικούς χώρους στην είσοδο του εμπορικού. “Δεν είναι τόσο φοβερό πια”, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Ηγέτης μας η Εκκλησία – Να μας καθοδηγήσει με σύνεση

Σχετικά με τις αντιδράσεις στον εκκλησιαστικό χώρο για τους περιορισμούς, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι ήταν πολύ επώδυνο για την κυβέρνηση να πάρει αυτά τα μέτρα και πως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει διάθεση διωγμού.

Θύμισε ότι και η ίδια έχει δεχθεί στο σώμα της τα πικρά πυρά του κορωνοϊού που μεταδίδεται από την κοινωνική κινητικότητα με την ασθένεια του Αρχιεπισκόπου αλλά και την εκδημία ή τη βαριά ασθένεια Μητροπολιτών. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σε πνεύμα χριστιανικής αγάπης και κατανόησης η Εκκλησία θα δείξει υπεύθυνο πρόσωπο και τόνισε πως κατανοεί και συμμερίζεται την άποψη ότι χρειάζεται τροφή και το πνεύμα.

«Πρέπει να βάλουμε όλοι λίγο πλάτη, να μην φτάσουμε σε μεγάλες τραγωδίες. Εμένα δεν μου αρέσει να επιβάλλω στην Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι οδηγός, μας σύμμαχός μας, ηγέτης μας, καθοδηγητής μας. Ο καθοδηγητής, έχει και την ευθύνη μνα μας οδηγήσει σωστά και με σύνεση», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
 Τι θα γίνει με την Επιστρεπτέα 5 και 6

Στο ερώτημα εάν εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο η Επιστρεπτέα 5 και 6 να φτάσει στο 70% της ενίσχυσης, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει κάθε περιθώριο για υποστηρικτικά μέτρα, αλλά δεν μπορεί να εξειδικεύσει στο θέμα. Διαβεβαίωσε ωστόσο τις επιχειρήσεις ότι η κυβέρνηση δεν θα τους αφήσει μόνους και πως όλα τα υποστηρικτικά μέτρα που έχουν ληφθεί θα ενισχυθούν καθώς δεν είχαν προϋπολογιστεί με το δεδομένο των κλειστών καταστημάτων μέσα στις γιορτές.
 Πηγή: skai.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου