Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Προσβολή νεκρών! Η Hellenic Train επέστρεψε στις οικογένειες την αξία του εισιτηρίου!

Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση της Hellenic Train, να επιστρέψει το αντίτιμο του εισιτηρίου στους επιβάτες -επιζώντες και θανόντες- του μοιραίου τρένου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό», τα χρήματα επεστράφησαν σε όσους είχαν πληρώσει ηλεκτρονικά, καθώς το δρομολόγιο χαρακτηρίστηκε από την εταιρεία ως «μη ολοκληρωμένο».

«Αυτό το πράγμα είναι ψυχολογικός βιασμός»

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, ο αδερφός του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου, Βαγγέλης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτή η επιστροφή των χρημάτων μπορεί να γίνει με αίτηση των επιβατών. Αυτό γίνεται για ακύρωση -που δεν ήταν- ή για καθυστέρηση. Λογιστικά αυτό που συνέβη είναι μια καθυστέρηση άνω των 60 λεπτών. Με συγχωρείτε αλλά η καθυστέρηση είναι άνω του ενός μήνα, για πάντα. Έχουν φύγει όλοι οι άνθρωποί μας. Και αυτό το έχουν λάβει οικογένειες με θύματα, με τραυματίες. Γιατί πρέπει να περνάμε κάτι τέτοιο; Γιατί να ανακαλύπτουμε κάθε μέρα πράγματα που σε πιέζουν να αποδεχτείς κάτι που δεν θέλεις να αποδεχτείς; Αυτό το πράγμα είναι ψυχολογικός βιασμός».

«Εγώ καταλαβαίνω ότι θέλουν να κάνουν κάτι, μπορεί να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κάτι, αλλά λίγο να σκεφτούν τι είναι αυτό το οποίο κάνουν και τι προσπαθούν να πετύχουν με αυτό το πράγμα. Πόσο να αντέξουμε άλλο, ψυχικά και σωματικά; Ας πάνε να βοηθήσουν οικονομικά τους ανθρώπους που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και τις οικογένειές τους. Να μπω εγώ στον λογαριασμό του νεκρού αδερφού μου να δω αν του επέστρεψαν τα 30 ευρώ;», συμπλήρωσε.

Επίσης, τόνισε πως έντονα συναισθήματα οργής διακατέχουν και άλλους συγγενείς θυμάτων.

Σύμφωνα με το politic.gr, τα χρήματα καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς όσων είχαν εκδώσει εισιτήριο ηλεκτρονικά για το μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, τα στοιχεία των οποίων υπάρχουν στη βάση δεδομένων της Hellenic Train.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία μέσω επίσημης ανακοίνωσής της στις 15 Μαρτίου ενημέρωσε ότι στις οικογένειες των θυμάτων πρόκειται να καταβληθούν (ως προκαταβολή) 42.000 ευρώ, ενώ στους τραυματίες επιβάτες του μοιραίου τρένου θα δοθεί προκαταβολή 5.000 και 10.000 ευρώ, με το πρώτο ποσό να αφορά όσους δεν νοσηλεύονταν κατά την ημερομηνία της ανακοίνωσης και το δεύτερο όσους νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο ή κλινική.

Μάλιστα, η Hellenic Train επισημαίνει ότι από την ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν προβλέπεται ποσό ελάχιστης προκαταβολής, ενημερώνοντας παράλληλα ότι θα καταβληθεί αποζημίωση ύψους 300 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων, στους τραυματίες αλλά και σε λοιπούς επιβάτες, για τις αποσκευές και τα προσωπικά αντικείμενα που καταστράφηκαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου