Thursday, 28 March, 2024

Προσοχή: Αναρτούσαν ψεύτικες αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων και εξαπατούσαν πολίτες 

Στα ίχνη τετραμελούς συμμορίας που επιδίδονταν στην εξαπάτηση πολιτών μέσω ψεύτικων αγγελιών πώλησης οχημάτων κατάφεραν

να φτάσουν μετά από έρευνες αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Τα μέλη της συμμορίας, κατάφεραν να αποκομίζουν σημαντικά ποσά σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών που επιθυμούσαν να προβούν στην αγορά ενός αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι δράστες αναρτούσαν ψεύτικες αγγελίες πώλησης οχημάτων σε ιστοτόπους και αφού επικοινωνούσαν με τους υποψήφιους αγοραστές, τους έπειθαν να καταθέτουν σε υποδεικνυόμενους τραπεζικούς λογαριασμούς χρηματικά ποσά ως προκαταβολή.
Ωστόσο, αν και τα θύματα κατέβαλαν το ποσό που τους ζητούσαν, δεν έβλεπαν ποτέ το αυτοκίνητο που θα αγόραζαν.
Χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη μέθοδο, η συμμορία κατάφερε να αποσπάσει σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών (14/6/19-5/8/19) το ποσό των 18.000 ευρώ από πέντε θύματα Οι δράστες ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί αφού σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο καιρό αργότερα επιχείρησαν να αποσπάσουν το ποσό των 14.500 ευρώ από υποψήφιο θύμα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία δικογραφία σε βάρος τεσσάρων μελών συμμορίας ηλικίας 30, 25, 27 και 22 ετών (2 άντρες-2 γυναίκες αντίστοιχα) για σύσταση συμμορίας και απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου