Tuesday, 19 March, 2024

Προσποιούμενοι υπαλλήλους Περιφέρειας «έφαγαν» από επιχειρηματία 26.000 ευρώ

Θύμα απατεώνων έπεσε επιχειρηματίας από τη Λαμία, που πραγματοποιούσε συχνά εγχρήματες συναλλαγές με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

με αποτέλεσμα να κάνουν «φτερά» από τραπεζικό λογαριασμό του 26.000 ευρώ!

Οι απατεώνες φαίνεται ότι γνώριζαν τις εγχρήματες συναλλαγές επιχειρηματία- Περιφέρειας και τηλεφωνώντας πότε από κινητά και πότε από σταθερά τηλέφωνα -προσποιούμενοι υπαρκτούς υπαλλήλους της Περιφέρειας Στερεάς- κατάφεραν να αποσπάσουν ευαίσθητα δεδομένα της επιχείρησης και να αφαιρέσουν το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με το LamiaReport, ανάλογη προσπάθεια έγινε και με επιχειρηματία από το Καρπενήσι, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κατάφεραν να φτάσουν στην αλίευση των κωδικών του και στην αφαίρεση κάποιου ποσού.

Με αφορμή τα συγκεκριμένα περιστατικά τηλεφωνικών=ηλεκτρονικών απατών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εξέδωσε ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες να είναι υποψιασμένοι όταν δέχονται κλήσεις που αναφέρουν ότι είναι από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Τονίζουν ότι «η επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιείται είτε δια ζώσης είτε με ηλεκτρονική αλληλογραφία είτε τηλεφωνικά μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων και υπηρεσιακών αριθμών σταθερής τηλεφωνίας, που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του φορέα, www.pste.gov.gr».

Μάλιστα η Αν. Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ζωή Κολοβού, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Λαμίας, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας και αναφορά στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου