Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Προφυλακίστηκαν οι εννέα εκ των 10 συλληφθέντων για τα 105 κιλά κοκαΐνης

Στην προφυλάκιση των εννέα εκ των δέκα κατηγορούμενων στην υπόθεση με τα 105 κιλά κοκαΐνης που αποκάλυψε η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, κατέληξαν, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους, Εισαγγελέας και ανακρίτρια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ελεύθερος αφέθηκε μόνο ο γιος του φερόμενου ως εγκεφάλου.

Πρώτος απολογήθηκε στην ανακρίτρια ο 72χρονος που φέρεται να νοίκιασε την αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο. Στη συνέχεια, δύο αδέλφια από την Αλβανία που φέρεται να είχαν τον ρόλο του συγκολλητή για την αφαίρεση των ναρκωτικών από τους κοιλοδοκούς, τέταρτος ένας 33χρονος συγγενής του φερόμενου ως εγκεφάλου που φέρεται να ισχυρίστηκε ότι κλήθηκε απλά να καθαρίσει την αποθήκη.

Ο πέμπτος κατά σειρά κατηγορούμενος, ένας 44χρονος από την Αλβανία, φέρεται να παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι -μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως εγκέφαλος, καθώς και ο γιος του, υποστήριξαν πως δεν εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η τεράστια ποσότητα των ναρκωτικών, είχε φτάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες με προέλευση από το Εκουαδόρ. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο. Εγκέφαλος της υπόθεσης φέρεται να είναι ένας 68χρονος γιατρός, παλιός γνώριμος των αρχών, για παλαιότερες υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων και καυσίμων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου