Thursday, 25 April, 2024

Προφυλακίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η ίδια δηλώνει αθώα

Πέντε και πλέον ώρες διήρκεσε η απολογία της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, στην οποία φέρεται ότι, χορήγησε κεταμίνη.

Η κατηγορούμενη, που ξεκίνησε να απολογείται μετά τις 12 το μεσημέρι, δέχτηκε σωρεία ερωτήσεων από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα, στην οποία προηγουμένως είχε καταθέσει πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο αρνείται την κατηγορία.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά τη μεταφορά της από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια, η κατηγορούμενη δέχτηκε την έντονη αποδοκιμασία του κόσμου. Η κατηγορούμενη έφτασε επιβιβαζόμενη σε σκούρο τζιπ της αστυνομίας, με κουκούλα και αλεξίσφαιρο γιλέκο και με κατεβασμένο το κεφάλι.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν πρωτοφανείς παρά τα δρακόντεια μέτρα. Έξω από την Ανακρίτρια είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, το οποίο μάλιστα καθυστέρησε την είσοδο κατηγορουμένης στα δικαστήρια.

Το πλήθος αποδοκίμασε έντονα τη μητέρα των τριών νεκρών κοριτσιών. «Βρωμιάρα», «ψόφα», ακουγόταν από παντού, την ώρα που, σηκωτή την ανέβασαν στο κτίριο 9 της Ευελπίδων οι αστυνομικοί, σπρώχνοντας και ωθώντας τον κόσμο και τους δημοσιογράφους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη παρέμενε ψυχρή και συνειδητοποιημένη ενώπιον της ανακρίτριας και έδωσε “μάχη” προκειμένου να πείσει για την αθωότητα της. Το βασικό επιχείρημα που προέταξε- “κόντρα” στα στοιχεία της δικογραφίας-ήταν οτι οι γιατροί από αμέλεια ή λάθος χορήγησαν την θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην κόρη της. Υποστήριξε ότι η τοξική ουσία υπάρχει στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου “Αγλαία Κυριακού”. Πλην όμως, οι ισχυρισμοί που προέβαλλε δεν έγιναν δεκτοί και με τη σύμφωνη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίστηκε.

Φεύγοντας από τα δικαστήρια η 33χρονη δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο αναχώρησε για τη ΓΑΔΑ, προκειμένου απο εκεί να μεταφερθεί στις φυλακές.

Ακόμη με το υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, η 33χρονη υποστήριξε ότι το θανατηφόρο επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου του 2022 αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10.

Ως εκ τούτου, όπως φέρεται να ανέφερε η κατηγορούμενη ενώπιον της ανακρίτριας, εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά. Αυτή την ώρα, οδηγείται στις φυλακές.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου