Thursday, 28 March, 2024

Προφυλακίστηκε ο 62χρονος παρουσιαστής για πορνογραφία ανηλίκων και γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 62χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων

γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης των αστυνομικών αρχών Αθήνας και Καλαμάτας, ύστερα από καταγγελία γυναίκας.

Η καταγγέλλουσα -σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας- υποστήριξε ότι συγγενικό της πρόσωπο έγινε αποδέκτης μηνυμάτων, τα οποία περιείχαν δικές της φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου, όταν ήταν ανήλικη, ενώ συγχρόνως ο άγνωστος αποστολέας απαιτούσε από το συγγενικό της πρόσωπο παρόμοιες πράξεις, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα, από την οποία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τού συλληφθέντος στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα εξακριβώθηκε και η εμπλοκή του σε κατ’ εξακολούθηση ασελγείς πράξεις σε βάρος ακόμα τεσσάρων ανηλίκων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός σκληρός δίσκος, με πλήθος οπτικοακουστικού υλικού, ερωτικού περιεχομένου, του δράστη με τις ανωτέρω ανήλικες, 203 ψηφιακοί δίσκοι «CD», 7 φορητοί σκληροί δίσκοι, 2 κάμερες, 5 κινητά τηλέφωνα, 3 φορητές μονάδες αποθήκευσης «usb» και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε σήμερα ενώπιον ανακριτή Αθηνών και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου