Wednesday, 24 April, 2024

Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής-οδοντιατρικής από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το κινητό πολυιατρείο «Ιπποκράτης» θα εγκατασταθεί στο δήμο Θερμαϊκού και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε προληπτικό ιατρικό

και οδοντιατρικό έλεγχο

Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής εξέτασης για παιδιά όλων των ηλικιών θα εφαρμόσει ο δήμος Θερμαϊκού στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής. Το κινητό πολυιατρείο «Ιπποκράτης» του «Χαμόγελου του Παιδιού» θα εγκατασταθεί στο δήμο και παιδιά, που θα συνοδεύονται από γονείς, κηδεμόνες ή εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έγγραφο συγκατάθεσης, θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε προληπτικό ιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο.

Το πρόγραμμα, που εφαρμόζεται υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Υγείας με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά, θα αρχίσει την Τετάρτη 26 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30 του μήνα. Τα παιδιά θα μπορούν να προσέρχονται από τις 8.30 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα, ενώ το κινητό πολυιατρείο θα εγκατασταθεί στο χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, στην Περαία (οδός Ανθέων).

Το κινητό πολυιατρείο του «Χαμόγελου του Παιδιού» διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς (παιδίατρο, οφθαλμίατρο, ωτορινολαρυγγολόγο) και οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του οργανισμού. Καθημερινά θα μπορούν να εξετάζονται 40 με 45 παιδιά από όλες τις δημοτικές ενότητες του Θερμαϊκού, στα οποία θα παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Υπεύθυνοι επικοινωνίας του προγράμματος είναι ο Παναγιώτης Κολλάρας, ιατρός, δημοτικός σύμβουλος (τηλ. 2310 993271, 6945276585), και η Βικτόρια Καρακώστα, προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού (τηλ. 23920 22341).

«Ο δήμος μας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, στη διοίκηση του οργανισμού και στους εθελοντές γιατρούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τη σπουδαία αυτή κοινωνική τους δράση, που αποβλέπει στην άμεση και έγκαιρη διάγνωση των παιδιατρικών προβλημάτων και στη θεραπεία τους», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης.

makthes

Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής-οδοντιατρικής από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου