Friday, 29 March, 2024

Πρόστιμα στη VW για 21.079 ‘πειραγμένα’ οχήματα θα επιβάλει η Ελλάδα

Πρόστιμα στον αυτοκινητοβιομηχανικό όμιλο Volkswagen για τα 21.079 οχήματα με πειραγμένο λογισμικό που κυκλοφορούν στη χώρα μας θα επιβάλλει η Ελλάδα μέσω νομοθετικής ρύθμισης η οποία αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα.

Την κατάθεση της ρύθμισης που ανοίγει το δρόμο για την επιβολή προστίμων στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στη Βουλή προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για να επιβληθούν πρόστιμα όχι μόνο για τους πολίτες που απέκτησαν τα συγκεκριμένα οχήματα αλλά και για το κοινωνικό σύνολο το οποίο υπέστη συνολικά βλάβη κυρίως σε περιβαλλοντικό επίπεδο. Ο υπουργός Υποδομών έκανε μάλιστα λόγο για «απάτη» και σημείωσε ότι θα εξεταστεί η επιβολή προστίμων και για άλλου είδους απώλεια εσόδων όπως είναι για παράδειγμα το ύψος των τελών κυκλοφορίας. «Θα εξεταστούν όλες οι πιθανές μορφές απάτης» διαβεβαίωσε στη Βουλή ο υπουργός.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν 21.079 αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen με το πειραγμένο λογισμικό ρύπων. «Αν η δική μας χώρα ή οι εταιρείες της δικής μας χώρας είχαν προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες γνωρίζετε πως θα είχαμε αντιμετωπιστεί και από το ευρωπαϊκά όργανα και από τους θεσμούς» είπε ο κ. Σπίρτζης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ελλάδα θα είχε πολύ σκληρότερη αντιμετώπιση.

News247.gr

Πρόστιμα στη VW για 21.079 ‘πειραγμένα’ οχήματα θα επιβάλει η Ελλάδα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου