Thursday, 25 April, 2024

«Πτυχίο» στην ανεργία η Ελλάδα του 2023. «Στο 30% το ποσοστό στους νέους»

Η υψηλή ανεργία της χώρας με τις «στρατιές» πτυχιούχων χωρίς δουλειά ήταν ένα από τα επίκεντρα της εκδήλωσης

του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με θέμα «Τα γεγονότα του Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη και η σημερινή κατάσταση στον εργασιακό χώρο».

Μετά από την ιστορική αναδρομή στον ματωμένο Μάη του 36’ με την προβολή βίντεο, οι ομιλητές ανέλυσαν μερικές από τις παθογένειες που ταλανίζουν τον εργασιακό τομέα του σήμερα.

Περισσότερα από τα προβλήματα του ΜΑΗ του 36 υπάρχουν και σήμερα. «Διακυβεύονται και σήμερα θέματα δημοκρατίας, θέματα ισότητας, θέματα κοινωνικού αποκλεισμού, ανθρώπων που δεν μπορούν να έχουν ένα επίπεδο διαβίωσης αξιοπρεπές», δήλωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και πρώην πρόεδρος Ε.Κ.Θ., Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης τόνισε πως το ποσοστό ανεργίας στους νέους στη χώρα είναι στο 30%. «Οι νέοι μας έχουν μόρφωση υψηλού επιπέδου και η ποιότητα των θέσεων εργασίας είναι πολύ σημαντική. Όσοι δουλεύουν στην εστίαση καταλήγουν πολλές φορές να δουλεύουν πολύ περισσότερο του 8ωρου τους, με αποτέλεσμα να εξαντλούνται». Παράλληλα υπογράμμισε πως η ανεργία στην Μακεδονία είναι μεγαλύτερη κατά 2-3% από τον μέσο όρο της χώρας… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου