Thursday, 28 March, 2024

Πώς πέθανε σε πάρτι η 14χρονη από τη Σαντορίνη

Για ώρες της έκρυβαν τι είχε συμβεί με την κόρη της. Όταν το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρό.
Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στο άψυχο σώμα της 14χρονης Κατερίνας που «έσβησε» μετά από ένα εφηβικό πάρτι στη Σαντορίνη. Όπως είπε στο newsit.gr ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας «η αιτία θανάτου ήταν ισχαιμία μυοκαρδίου. Μπορεί να προήλθε από λήψη αλκοόλ, γιατί υπήρχε και οσμή αλκοόλ. Περιμένουμε τις εργαστηριακές εξετάσεις, γιατί με γυμνό οφθαλμό δεν μπορούμε να δούμε το οινόπνευμα και σε λίγες μέρες θα μάθουμε τα ακριβή αποτελέσματα».«Την παράτησαν λιπόθυμη σε δωμάτιο και συνέχισαν το πάρτι»
Ο εφιάλτης κάθε γονιού, έγινε πραγματικότητα στην περίπτωση της 14χρονης Κατερίνας. Το κορίτσι έφυγε απόγευμα από το σπίτι του για να πάει στα γενέθλια της κολλητής του από το σχολείο και… δεν γύρισε ποτέ.
Τα όσα περιέγραψε η μητέρα της στην εκπομπή «Μαζί σου» συγκλονίζουν:
«Στις 18:00 η ώρα έφυγε από εδώ. Ήταν η αγαπημένη της φίλη από το σχολείο (που έκανε το πάρτι). Της είχα πει να επιστρέψει 22.00 με 22.15 το βράδυ. Την πήρα στις 22.15 δεν απάντησε. Ξαναπήρα, το σήκωσε η φίλη της και μου είπε ότι ήταν τουαλέτα. Αργότερα μου είπε ότι έγινε κάτι σοβαρό και λιποθύμησε η Κατερίνα και ήταν 2 ώρες λιπόθυμη! Μου είπε ότι την είχαν βάλει να ξαπλώσει. Μετά από ότι έμαθα, την είχαν αφήσει να συνέλθει μόνη της και συνέχισαν εκείνοι το πάρτι μέσα. Τα παιδιά ήταν μόνα τους στο πάρτι, οι γονείς είχαν φύγει».
Και συνεχίζει: «Στις 23.00 το βράδυ με πήραν και μου είπαν ότι πάνε στο νοσοκομείο. Με πήρε ο μπαμπάς της κοπέλας και μου είπε ότι το πάνε (το κορίτσι) με ασθενοφόρο. Η μητέρα της κοπέλας μου είπε να μην πάω από το σπίτι, γιατί ήταν άνω κάτω από το πάρτι. Όταν πήγα στο νοσοκομείο, το είχαν πάει νεκρό το παιδί μου». Δεν υπήρχε επίβλεψη από ενήλικα στο πάρτι! Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πατέρας της εορτάζουσας που έκανε το πάρτι, η κόρη του που είναι 13 χρονών δε θα κατανάλωνε αλκοόλ. Οι γονείς, ετοίμασαν πίτες, αναψυκτικά, τυροπιτάκια και όχι αλκοόλ πριν φύγουν από το σπίτι. Επειδή το σπίτι έχει μόνο ένα δωμάτιο αποφάσισαν να φύγουν, για να μη νιώθουν άβολα τα περίπου 10 παιδιά που ήταν καλεσμένα. Λίγο πριν φύγουν έφτασε η Κατερίνα, η οποία φαινόταν -σύμφωνα με τον πατέρα της φίλης της- να είχε καταναλώσει από πριν, ποσότητα αλκοόλ. 
Παρά τα λεγόμενα του πατέρα ωστόσο, πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν ότι το σπίτι ήταν γεμάτο με μπουκάλια αλκοολούχων ποτών.
«Μου είπαν ότι είχε πάει τα ποτά η κόρη μου. Δεν το πιστεύω εγώ αυτό. Από το σπίτι μας δεν λείπουν ποτά» ανέφερε η μητέρα της άτυχης Κατερίνας. Συμπληρώνει, ότι από το σπίτι της δεν έλειπε κανένα μπουκάλι με ποτό ενώ το χαρτζιλίκι του παιδιού ήταν μικρό και δεν του επέτρεπε να αγοράσει ποτά.
Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας, έκανε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου της 14χρονης.
Τώρα αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση, στην οποία συμμετείχε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Σωκράτης Τσαντίρης.
Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη
Πηγή: «Μαζί σου»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου