Friday, 19 April, 2024

Π. Λαφαζάνης: Ο Πρωθυπουργός να πάρει πίσω τη συμφωνία

Π. Λαφαζάνης: Ο Πρωθυπουργός να πάρει πίσω τη συμφωνία

«Ψεύτικο και τρομοκρατικό» το δίλημμα των «συνθηκολόγηση ή καταστροφή», επισημαίνει ο υπ. Παραγωγικής ΑνασυγκρότησηςΤρίτη, 14 Ιουλίου 2015 09:25

Να πάρουν πίσω τη συμφωνία «έστω και στο και πέντε», πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις στη Βουλή, καλεί την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης με δήλωσή του.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη συμφωνία της Συνόδου, με την οποία όπως αναφέρει, «πάει να ακυρωθεί στην πράξη η λαϊκή εντολή και το περήφανο ‘ΟΧΙ’ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα».

«Οι λεγόμενοι εταίροι και πρώτα απ’ όλα το γερμανικό κατεστημένο, συμπεριφέρθηκαν απέναντι στη χώρα μας ως να είναι αποικία τους και ως στυγνοί εκβιαστές και ‘οικονομικοί δολοφόνοι’», σημειώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Όπως υποστηρίζει, η συμφωνία μπορεί να περάσει από τη Βουλή με τη συνδρομή των ψήφων της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, αλλά δεν θα περάσει στο λαό, ο οποίος θα την ακυρώσει στην πράξη με τους αγώνες του.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει ακόμη «ψεύτικο και τρομοκρατικό» το δίλημμα των πιστωτών «συνθηκολόγηση ή καταστροφή» και τονίζει ότι «η Ελλάδα είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη συμφωνία», που «δεν αξίζει να τη χρεωθούν ένα ριζοσπαστικό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και μία μαχόμενη κυβέρνηση, που υποσχέθηκε την κατάργηση των μνημονίων».

naftemporiki.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου