Thursday, 28 March, 2024

Ρομά συνελήφθησαν με 197 ταυτότητες! Θα έπαιρναν από 20 € για να ψηφίσουν

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Καρδίτσα για απόπειρα νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος.

Το βράδυ του Σαββάτου (20/5) αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν τα πέντε άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 197 δελτία ταυτότητας, όπως και πολλά «σταυρωμένα» ψηφοδέλτια. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι 197 ταυτότητες θα δίνονταν από τους συλληφθέντες σε Ρομά για να πάνε να ψηφίσουν συγκεκριμένο υποψήφιο βουλευτή Καρδίτσας.

Ο κάθε Ρομά θα έπαιρνε 20 ευρώ για να πάει στις κάλπες με το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο. Μάλιστα, πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες ομολόγησαν ότι ο σκοπός τους ήταν να στείλουν μαζικά Ρομά να ψηφίσουν το συγκεκριμένο υποψήφιο βουλευτή.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντός οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που έκαστος περιείχε κάρτα υποψήφιου Βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου.

Παράλληλα, στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχεθήκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα, καθώς από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου ψηφίσουν τον υποψήφιο Βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού. Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας.

Τι υποστήριξαν οι συλληφθέντες

Ένας εκ των συλληφθέντων ο 37χρονος Ρομα υποστήριξε πως προ μιας εβδομάδας, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με έναν 30χρονο που επίσης εχει συλληφθεί, οι οποίοι γνωρίζονται από το ποδόσφαιρο προκειμένου ο πρώτος να βρει ψηφοφόρους εντος του παλαιού οικισμού αθιγγάνων Σοφάδων οι οποίοι προκειμένου να ψηφίσουν τον εν λόγω υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, θα ελάμβαναν το χρηματικό ποσό των 20ευρώ ο καθένας.

Σύμφωνα πάντα με τον συλληφθέντα, είχαν χθες εκ νέου τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να συναντηθούν στο σημείο όπου συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, έτσι ώστε οι δυο αθίγγανοι να τους δείξουν τον αριθμό των ταυτοτήτων όπου είχαν συγκεντρώσει και οι τρεις πρώτοι συλληφθέντες να δώσουν τα χρήματα που αντιστοιχούσαν καθώς και τα ψηφοδέλτια. Τα ιδια επιβεβαίωσε και ο δεύτερος Ρομα που συνελήφθη. Αυτά που ομολόγησαν οι δυο αθίγγανοι τα αρνούνται κατηγορηματικά οι άλλοι τρεις συλληφθέντες οι οποίοι είπαν πως ό,τι εχουν να πουν θα το πουν στον εισαγγελέα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου