Friday, 19 April, 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τις φυλακές: Έχω ψάξει θανατηφόρες ουσίες στο διαδίκτυο

Νέα συνέντευξη παραχώρησε μέσα από τις φυλακές η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρια χρόνια.

Η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας μιλώντας στο Mega και τη Σίσσυ Χρηστίδου μεταξύ άλλων επέμεινε στην αθωότητά της, αλλά και στην άποψή της ότι κεταμίνη υπήρχε στο βαλιτσάκι των γιατρών.

Αναλυτικότερα σχετικά με την ουσία κεταμίνη, που σκότωσε τη Τζωρτζίνα και είχε χορηγηθεί χωρίς λόγο στο παιδί, η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε πως μέσα στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας, τη μοιραία στιγμή ήταν «συγκεκριμένοι άνθρωποι». «Εγώ, οι γιατροί και οι νοσηλευτές». Και συμπλήρωσε: «Εγώ λέω δεν είμαι (η ένοχη), οι γιατροί λένε ότι δεν είναι, άρα…».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο βαλιτσάκι των γιατρών που βρισκόταν στην παιδοχειρουργική, λέγοντας χαρακτηριστικά πως σύμφωνα με τη δικογραφία μέσα σε αυτό υπήρχε κεταμίνη: «Δεν χορήγησαν αλλά υπάρχει». Μάλιστα, υπογράμμισε πως αυτό φαίνεται και από την ανακοίνωση του νοσοκομείου. Πώς, όμως, εξηγεί η ίδια την κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της κόρης της. «Έχω πει στην ομολογία μου πως την εξηγώ την κεταμίνη. Εγώ δεν την ήξερα την ουσία αυτή. Πρόσβαση δεν έχω πουθενά και αυτό φαίνεται σιγά- σιγά και θα φανεί μέχρι το τέλος της υπόθεσης, εγώ δεν έχω πρόσβαση και η κεταμίνη απ’ ό,τι είδα και από τις απαντήσεις του «Παίδων» στη δικογραφία και αυτά, είναι στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ που κατέβηκαν να διασωληνώσουν το παιδί», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Σχετικά με τα όσα βρέθηκαν στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας και την αναζήτηση τοξικών ουσιών, σημείωσε ότι η ίδια έχει ψάξει θανατηφόρες ουσίες, καθώς έψαξε για μια νέα αναισθητική ουσία που δόθηκε στο παιδί. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως έψαξε την ουσία φαινοβαρβιτόλη που είχε χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα και μάλιστα από το κινητό της.

«Τρεις μέρες πριν το θάνατό της έχει ψαχτεί άλλη αναισθητική ουσία που χορήγησαν στην Τζωρτζίνα στην αγωγή της και προφανώς, γιατί κάτι άκουσα για διαφημίσεις και τα λοιπά, από κάτω θα έβγαινε και η διαφήμιση της κεταμίνης την οποία δεν πρόσεξα εγώ ποτέ και…δηλαδή, η αναζήτηση κεταμίνης έχει γίνει μόνο την ημέρα της σύλληψης. Δεν έχει ξαναγίνει». Όπως αποκάλυψε η 33χρονη, άλλες θανατηφόρες ουσίες μπορεί να της είχε ψάξει η ίδια, και ανέφερε πως το τάμπλετ είναι συνδεδεμένο με το mail του κινητού της. «Δηλαδή ό,τι έχω ψάξει είναι το ίδιο mail». Ερωτηθείσα για το αν άκουσε κάτι στο νοσοκομείο που αφορούσε μία ουσία και έψαξε για αυτήν, σημείωσε: «Ναι, ναι. Όχι, άκουσα. Ήταν ουσία που μπήκε μέσα στην αγωγή της. Τη φαινοβαρβιτάλη».

Αναφορικά με το τάμπλετ, η 33χρονη απάντησε πως το είχε μαζί της στο νοσοκομείο, όπως και το λάπτοπ ενώ πρόσβαση στο τάμπλετ όπως αποκάλυψε είχε και ο Μάνος Δασκαλάκης, τις ώρες που βρίσκονταν στο νοσοκομείο.

«Το τάμπλετ τους τελευταίους μήνες της το είχαμε (της Τζωρτζίνας) απλά για να βλέπει παιδικά και διάφορα σίριαλ κοντά στο κρεβάτι της ή όπου καθόταν. Δεν το είχαμε για αναζητήσεις, ήταν δικό της το τάμπλετ. Γι’ αυτό και το έβαλα μαζί της γιατί έβαζα τα αγαπημένα αντικείμενα των παιδιών. Και στα τρία το έχω κάνει αυτό». Στην ερώτηση γιατί τοποθετήθηκε το τάμπλετ κάτω από το κεφάλι της Τζωρτζίνας η 33χρονη ανέφερε πως εκείνη της το είχε βάλει από πάνω και δεν γνώριζε πως κατέληξε εκεί. «Το έβαλα πάνω στο στήθος της. Κάτω από το σαγόνι της. Εκεί το έβαλα στα πλάγια. Ε, προφανώς, όπως κουνήθηκε, το φέρετρο, πήγε από κάτω, εντάξει».

Αναλυτικά ο διάλογος με τη Ρούλα Πισπιρίγκου:

Σ. Χρ. : Τώρα περιμένεις το αίτημα αποφυλάκισης, σωστά; Το έχετε κάνει;

Ρ. Π.: Όχι, όχι, όχι ακόμα.

Σ.Χ: Εσένα ποιο σενάριο περνάει από το μυαλό σου αν αποδειχθεί και όπως φάινεται υπάρχουν στοιχεία για αυτό, ότι ήταν ανθρωποκτονία ο θάνατος της Τζωρτζίνας. Τι σενάριο περνάει από το μυαλό σου; Δεν μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί.

Ρ.Π: Το έχω ξαναπεί και το είπα και στην ομολογία μου. Είναι κοινή λογική. Ήμασταν συγκεκριμένοι άνθρωποι μέσα στο δωμάτιό της. Εγώ, γιατροί και νοσηλευτές. Δεν υπήρχαν άλλοι. Εγώ λέω δεν είμαι, οι γιατροί λένε δεν είναι, άρα κάποιος από τους δύο είναι.

Σ.Χ: Περνάει από το μυαλό σου ότι μπορεί να ήθελε κάποιος άλλος να κάνει τέτοιο κακό σε εσάς;

Ρ.Π: Όχι, όχι, ποτέ, όχι, όχι για ποιον λόγο; Δεν υπήρχε κάποιος. Έχουν βγει όλοι και έχουν κατηγορήσει εμένα, εγώ δεν είμαι σε θέση, δεν μου αρμόζει να κατηγορήσω τον οποιονδήποτε. Αυτό θα φανεί, όποιος είναι θα φανεί. Αν είμαι εγώ θα φανεί.

Σ.Χ: Πώς το βλέπεις που παρόλο που έχουν βγει όλες αυτές οι, δεν ξέρω όλα αυτά τα πορίσματα και σας τα δώσαν σαν απάντηση, τώρα γυρνάνε πίσω και λένε να το ξαναδούμε και μήπως τελικά δεν ήταν και μήπως ήταν άλλος ο λόγος, πώς σου φαίνεται που αλλάζει, που αλλάζουν τα πορίσματα των ιατροδικαστών;

Ρ.Π: Επανεξετάζονται και ορθά κάνουν. Εγώ δεν θα επέμβω σε καμιανού τη δουλειά. Ό,τι αποφασίσουν θα το κάνω. Αλλά να σου κάνω μία ερώτηση, εγώ τώρα; Δηλαδή ξαφνικά όλοι οι ιατροδικαστές, όλοι οι παθολογοανατόμοι, έχουν κάνει λάθος, έτσι; Στα παιδιά τα δικά μου συγκεκριμένα και οι γιατροί τώρα ας πούμε στην κεταμίνη, δεν έχουν κάνει. Αλλά προσπαθούμε να βγάλουμε όλους λάθος για να βρούμε τι; Ότι βρήκαμε την ένοχη με την κεταμίνη που δεν έχει βρεθεί καν ακόμα και πρέπει να βάλουμε και τα άλλα δύο παιδιά γιατί αποκλείεται να είναι παθολογικά τα αίτια.

Σ.Χ: Την κεταμίνη όμως πως την εξηγείς εσύ Ρούλα; Τι περνάει από το μυαλό σου θέλω να μάθω. Τι σκέφτεσαι. Ρ.Π: Έχω πει στην ομολογία μου πως την εξηγώ την κεταμίνη. Εγώ δεν την ήξερα την ουσία αυτή. Πρόσβαση δεν έχω πουθενά και αυτό φαίνεται σιγά σιγά και θα φανεί μέχρι το τέλος της υπόθεσης, εγώ δεν έχω πρόσβαση και η κεταμίνη απ’ ό,τι είδα και από τις απαντήσεις του «Παίδων» στη δικογραφία και αυτά, είναι στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ που κατέβηκαν να διασωληνώσουν το παιδί.

Σ.Χ: Α, υπάρχει στο βαλιτσάκι τους μέσα, λες;

Ρ.Π: Η απάντησή τους αυτή είναι. Δεν είναι δική μου απάντηση. Η απάντηση του νοσοκομείου είναι μέσα στη δικογραφία.

Σ.Χ: Εγώ είδα ότι βγήκαν από το «Παίδων» και έκαναν μία ανακοίνωση ότι εμείς δεν χορηγήσαμε κεταμίνη.

Ρ.Π: Ναι, ναι. Δεν χορηγήσανε, αλλά υπάρχει.

Σ.Χ: Στο «Παίδων»; Υπάρχει;

Ρ.Π: Ναι, ναι και στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ, είπανε συγκεκριμένα που υπάρχει. Στην παιδοχειρουργική, στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ, στις ΜΕΘ, στη ΜΕΝ, είναι η μονάδα νεογνών και στο ακτινοθεραπευτικό αν δεν κάνω λάθος.

Σ.Χ: Και αυτό είναι μέσα στη δικογραφία, Ρούλα;

Ρ.Π: Ναι. Εγώ από εκεί το ξέρω, δεν μπορώ να λέω πράγματα από το κεφάλι μου.

Σ.Χ: Ρούλα αυτό το διάστημα όλο που είσαι εκεί, ποιοι άνθρωποι είναι δίπλα σου; Με ποιους έχεις επικοινωνία;

Ρ.Π: Με την οικογένειά μου και όλο το συγγενικό μου περιβάλλον, μέχρι και με αυτούς που δεν είχα, έχω τώρα. Είναι οι κουμπάρες και οι φίλες της αδερφής μου και δύο τρεις φίλοι δικοί μου, άντρες και ένα συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο με στήριξε, λίγο μετά το, όταν άρχισε όλη αυτή η δημοσιότητα, ένα άτομο που με στήριξε πάρα πολύ και με στηρίζει ακόμα.

Σ.Χ: Αισθάνεσαι ότι έχεις ένα περιβάλλον που μπορεί να σε στηρίξει ψυχολογικά αυτή τη στιγμή.

Ρ.Π: Σίγουρα. Και οι συνήγοροι έτσι;

Η απάντηση της Ρούλας Πισπιρίγκου για την εξωσυζυγική σχέση που φημολογείται ότι είχε

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης στο «Χαμογέλα και πάλι» η Ρούλα Πισπιρίγκου διέψευσε ότι ο άνθρωπος που μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο είχε σχέση.

«Δεν πιστεύω ότι ήταν αυτός. Έχω μιλήσει μαζί του πριν γίνει η σύλληψη και δεν ήθελε καμία ανάμιξη. Δηλαδή δεν το πιστεύω ότι είναι ο ίδιος. Ίσως κάποιος πήρε και είπε ότι είναι εκείνος, έτσι; Δεν το ξέρω ούτε θα κατηγορήσω κάποιον. Εγώ πιστεύω μέσα μου ότι δεν είναι ο ίδιος.

Όταν ο Μάνος έφυγε με την Ίριδα από το σπίτι, εγώ του είχα πει, είχαμε μια συζήτηση τέλος πάντων και του είχα πει μην ξαναγυρίσεις, μην έχεις ελπίδες γιατί εγώ θα προχωρήσω. Εγώ ήθελα να φύγει ο Μάνος. Αυτά τα μηνύματα τα έχω. Μου είχε απαντήσει ότι προχώρησε, εύχομαι να βρεις τον καλύτερο και να είναι καλύτερος από μένα. Δεν ήταν σχέση αυτό που είχα. Με το παιδί αυτό είχα βρεθεί μια φορά και αυτό ήταν όλο. Είχαμε μια επικοινωνία μέσω μηνυμάτων γιατί εγώ είχα τα παιδιά μου και εκείνος ό,τι έχει, δεν θέλω να επεκταθώ. Βρεθήκαμε μια φορά, αυτό είναι όλο.

Όταν επιβεβαίωσα του Μάνου τη σχέση έφυγε από το σπίτι. Είχε φύγει το μωράκι μας από τη ζωή και μετά που επιβεβαιώθηκε, έφυγε από το σπίτι».

Για το απειλητικό μήνυμα στον Μάνο Δασκαλάκη είπε «πάνω που είχαμε τσακωθεί του είχα στείλει ένα μήνυμα θα σε καταστρέψω. Τον έβριζα έτσι κι αλλιώς, είχα αντιδράσει κι εγώ άσχημα γιατί μου φαινόταν λίγο αδικία όλο αυτό. Ότι ναι μεν σε χωρίζω αλλά όταν πας να προχωρήσεις φταις. Μέχρι εκεί.

Μέχρι τη μέρα της σύλληψης ωρυόταν ότι δεν υπάρχει άλλη σχέση, ότι είναι απλά μια φίλη. Σε σημείο που τον έχω ηχογραφήσει και ήμουν και σε δικηγορικό γραφείο και τον πήρα τηλέφωνο και του είπα “μου ορκίζεσαι”; Μου λέει “σου ορκίζομαι στα κόκαλα των παιδιών”. “Και στο τιμόνι που οδηγάς”; του λέω. “Και στο τιμόνι που οδηγάω ότι εγώ δεν έχω σχέση”».

Και γενικά δεν θέλω να ξαναμιλήσω για τον Μάνο. Λένε ότι μιλάω συνέχεια για τον Μάνο. Αφού οι ερωτήσεις που μου κάνουν είναι συνέχεια για τον Μάνο. Είπα ότι δεν είναι άγιος, όχι για τα παιδιά, αλλά για αυτά που έκανε σε μένα. Εγώ δεν τον κατηγόρησα ποτέ για τα παιδιά. Δεν έχει κάτι να κρύψει ο Μάνος». Απαντώντας, τέλος, στο πώς της φάνηκε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε ότι δεν την ερωτεύτηκε ποτέ, η Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε ότι: «Δεν ξέρω πώς τοποθετήθηκε, αλλά αν δεν ερωτεύεσαι κάποιον δεν παντρεύεσαι και δεν κάνεις 3 παιδιά. Μήπως εννοούσε ότι με αγάπησε κατευθείαν»;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου