Friday, 29 March, 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τρεις εβδομάδες πάλευαν να «δέσουν» το έγκλημα με την κεταμίνη

Τα εργαστήρια τοξικολογίας τρεις εβδομάδες προσπαθούσαν να επαληθεύσουν την ποσότητα κεταμίνης – Εξετάζουν τρία ενδεχόμενα για το πώς χορηγήθηκε το ισχυρό υπνωτικό

Λεπτό προς λεπτό το χρονικό του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, ξεδιπλώνεται μέσα απο το πόρισμα των Εργαστηρίων Τοξικολογίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η κεταμίνη ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας πριν απο τρεις εβδομάδες. Οι επιστήμονες προσπαθούσαν με συνεχείς επαληθεύσεις να προσδιορίσουν την ποσότητα προκειμένου να ξεκλειδώσουν το μηχανισμό θανάτου του μικρού κοριτσιού. Έτσι, στο Εργαστήριο Αθηνών ανιχνεύτηκε η ουσία και στο Εργαστήριο Τοξικολογιας της Θεσσαλονίκης έγινε η ποσοτική εκτίμηση. Μια σειρά από επαληθεύσεις οι οποίες έδωσαν ένα αποτέλεσμα με απόλυτη βεβαιότητα. Στην ποσοτική κλίμακα των εργαστηρίων σε ό,τι έχει να κάνει με τη χορήγηση που έχει τρία στάδια. Υπάρχει η θεραπευτική δόση, η τοξική και η θανατηφόρα. Σε αυτή την περίπτωση, η δόση που δέχθηκε το κοριτσάκι υπάγεται στην κλίμακα θανατηφόρα καθώς οφείλεται 100% για το θάνατο της.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο που χορηγήθηκε, τρία είναι μέχρι στιγμής τα ενδεχόμενα χωρίς οι ειδικοί να εχουν καταλήξει με βεβαιότητα. Είτε ενδοφλέβια, είτε μέσω της ρινικής οδού – δηλαδή εισπνεόμενα – είτε ενδομυικά.

Όσο για το μηχανισμό θανάτου τα βήματα είναι τρία: Σε πρώτη φάση σταματά η αναπνοή, σε δεύτερη προκαλείται ανακοπή και τέλος επέρχεται ο θάνατος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου