Thursday, 28 March, 2024

Ρόδος: ΕΔΕ για τον 65χρονο γυναικολόγο με παραγγελία της 2ης YΠE

Να καταθέσουν στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που παρήγγειλε η 2η ΥΠΕ, Πειραιώς και Αιγαίου κλήθηκαν ορισμένες από τις 21 γυναίκες

που καταμήνυσαν τον 65χρονο γυναικολόγο μαιευτήρα νοσηλευτικού ιδρύματος για σεξουαλικά αδικήματα.
Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, η 2η ΥΠΕ αρμοδίως ενημερώθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος του ιατρού για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου προς αντίσταση κατ’ εξακολούθηση και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κινήθηκε σχετική διοικητική έρευνα ενώ επιλήφθηκε σχετικώς και το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Ιατρών.
Η ΕΔΕ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα διενεργηθεί από ψυχίατρο ιατρό νοσηλευτικού ιδρύματος εκτός Ρόδου. Θυμίζουμε ότι ο γιατρός έχει προσφύγει ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου για την εξαφάνιση άλλως μεταρρύθμιση της διάταξης της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου με την οποία αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ έως την 30.6.2021 και της απαγόρευσης άσκησης επαγγέλματος.

Στην προσφυγή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι μετά τη θέση του σε δυνητική αργία από τη Διοίκηση ο μισθός του μειώθηκε στο 1/2 του κανονικού.
Αιτείται να αρθούν οι δύο περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης άσκησης του επαγγέλματός του και της καταβολής εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ άλλως να μειωθεί το ποσό της εγγύησης στο ποσό των χιλίων 1.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της ο γιατρός στην απολογία του έχει τονίσει ότι η υπόθεση κινήθηκε μετά την διακοπή της σχέσης του με την πρώτη γυναίκα που τον καταμήνυσε.
Ουσιαστικά επιμένει ότι είχε σχέση μαζί της, ενώ η τελευταία το έχει αρνηθεί σε όλους τους τόνους, έχοντας καταμηνύσει τον ίδιο αλλά και συγγενή του μάρτυρα. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι με το που του υποβλήθηκε μήνυση δημιουργήθηκε και σελίδα στο facebook από έτερο πρόσωπο, που παρότρυνε γυναίκες να τον καταμηνύσουν.
Υποστηρίζει ακόμη ότι τα όσα περιγράφουν οι γυναίκες εις βάρος του είναι αποκυήματα της φαντασίας τους, ενώ επεσήμανε ότι δεν τις θυμάται ούτε τις ξέρει όλες.
Επικαλείται δε την άψογη πολιτεία του ως γιατρού, βάσει των ετήσιων εκθέσεων αξιολόγησής του από το 2009 έως το 2018. Έχει αναφερθεί εξάλλου και στις συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια των ραντεβού με τις ασθενείς του. Υποστηρίζει, λοιπόν, ότι όλες οι γυναικολογικές εξετάσεις πραγματοποιούνται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και ότι ο τρόπος εξέτασης γίνεται κυρίως με ψηλαφίσεις του γιατρού στο σώμα των ασθενών και μέσα στον χώρο δεσπόζει η υπερυψωμένη γυναικολογική καρέκλα. Τόνισε μάλιστα ότι οι ψηλαφίσεις αποτελούν προβλεπόμενη ιατρική πρακτική κατά τη διάρκεια των εξετάσεων των ασθενών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου