Saturday, 20 April, 2024

Ρόδος: Νέα μήνυση εις βάρος του γυναικολόγου

Νέα μήνυση κατατέθηκε την Τρίτη εις βάρος του γυναικολόγου-μαιευτήρα, που κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα, στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Πρόκειται για την 21η μήνυση εναντίον του και, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», υπεβλήθη από μια 53χρονη ημεδαπή.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εξάλλου η κυρία ανάκριση για την υπόθεση και καθημερινά καταθέτουν γυναίκες που τον καταμήνυσαν ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου
Η τελευταία κατάθεση έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του Μαρτίου, αναμένεται να καταθέσει και μια ημεδαπή που τον καταμήνυσε μέσω της πρεσβείας της χώρας μας στην Ολλανδία και πλέον αναμένεται να κληθεί και η 21η γυναίκα που τον μήνυσε την Τρίτη.
Την ίδια ώρα, ο 65χρονος γυναικολόγος κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου νέα αγωγή εναντίον 40χρονης μηνύτριάς του, διεκδικώντας χρηματική αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ από αδικοπραξία.
Όσα υποστηρίζει η 53χρονη
Η 53χρονη, που τον καταμήνυσε χθες, ισχυρίζεται ότι ένιωσε μια ανακούφιση όταν έμαθε ότι είχε υποβληθεί η πρώτη μήνυση εις βάρος του ιατρού, διότι και η ίδια υπήρξε θύμα του.
Εξήρε την πρώτη γυναίκα που τον καταμήνυσε για το θάρρος της ενώ αναφέρει ότι η ίδια λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει, δεν είχε το ψυχικό κουράγιο να πράξει άμεσα το ίδιο. Αφορμή, όπως ισχυρίζεται, για την υποβολή της μηνύσεώς της τώρα, αποτέλεσε το γεγονός ότι ο μηνυόμενος ιατρός μηνύει και ασκεί αγωγές στις γυναίκες που διατείνονται ότι είναι θύματά του, λέγοντας ότι έχουν στήσει μια πλεκτάνη εις βάρος του.
Η 53χρονη υποστηρίζει ότι η συμπεριφορά του αυτή την έχει κάνει να θυμώσει όχι μόνο μαζί του αλλά και με τον εαυτό της για το ό,τι δεν βρίσκεται μαζί με τις υπόλοιπες γυναίκες στον αγώνα που δίνουν. Η 53χρονη ισχυρίζεται ειδικότερα ότι τον Αύγουστο του 2014 αντιμετώπισε ένα πρόβλημα γυναικολογικής φύσεως, επισκέφθηκε γυναικολόγο και μετά από εξέταση την συμβούλεψε να χειρουργηθεί για την αφαίρεση δύο πολύποδων.
Απευθύνθηκε έτσι στο νοσηλευτικό ίδρυμα και βρέθηκε για εξέταση στον μηνυόμενο γυναικολόγο. Στην επίσκεψή της, του εξέθεσε τη διάγνωση του συναδέλφου του, από την εξέταση που την υπέβαλε συμφώνησε με τη διάγνωση και ξαφνικά, όπως υποστηρίζει, άρχισε να ασελγεί εις βάρος της με τα δάκτυλά του.
Η γυναίκα διατείνεται ότι υπέστη σοκ και αμέσως μετά την εξέταση τηλεφώνησε στον σύζυγό της για να του πει ότι «ένιωσε πως βιάστηκε».
Εξιστόρησε ό,τι είχε συμβεί στο σύζυγό της και στη μητέρα της και φοβήθηκε να προχωρήσει λόγω και της κατάστασής της σε περαιτέρω νομικές ενέργειες, μη έχοντας μάλιστα την οικονομική δυνατότητα να χειρουργηθεί και εκτός του δημοσίου.
Η 53χρονη εκπροσωπείται από την δικηγόρο Μύριαμ Τομαρά.

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου