Thursday, 25 April, 2024

Ρόδος: Σοκάρει η υπόθεση 31χρονης διεμφυλικής που ήταν κλεισμένη σε τρώγλη επί 10 χρόνια

Σοκάρει η υπόθεση μίας 31χρονης διεμφυλικής γυναίκας, που ζούσε την τελευταία 10ετία απομονωμένη και κλεισμένη
σε μία τρώγλη στη Ρόδο, επί 10 ολόκληρα χρόνια.

Την υπόθεση αποκάλυψαν τα τοπικά ΜΜΕ, αναφέροντας πως η γυναίκα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και επί σειρά ετών ζούσε σε ένα δωμάτιο, χωρίς παράθυρα, σε κεντρικό σημείο δημοτικής ενότητας της ανατολικής πλευράς του νησιού, και χωρίς να αποδέχεται τις επισκέψεις ανθρώπων, ακόμη και συγγενών της.

Η γυναίκα βρέθηκε σε ένα επικίνδυνο για την υγεία της σπίτι από αστυνομικούς που έστησαν σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης, επιχείρηση για τον υποχρεωτικό εγκλεισμό της σε ίδρυμα για να της παρέχονται εφ’ εξής τα στοιχειώδη.

Προηγήθηκε έκθεση κοινωνικού λειτουργού αλλά και ψυχολόγου αφού η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου επιλήφθηκε ανώνυμης καταγγελίας για την κατάσταση της 31χρονης γυναίκας, που δεν ήθελε καν τη συνδρομή των υπερήλικων γονέων της. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Δημοκρατικής” η 31χρονη φέρεται να έχει εισπράξει στην πορεία της ζωής της και κυρίως στα σχολικά χρόνια απαξίωση και να βίωσε από νωρίς τον κοινωνικό αποκλεισμό από τους συγχωριανούς της κυρίως τους συνομήλικους της.

Υπέστη κατάθλιψη, απομονώθηκε και οδηγήθηκε στην απόφαση να αποκοπεί οριστικά από τον κοινωνικό της περίγυρο ακόμη και από την οικογένειά της. Σημειώνεται ότι είχε απομονωθεί σε ένα δωμάτιο της πατρικής της κατοικίας, έχοντας ως “παρέα” μία τηλεόραση και έναν υπολογιστή και δεν μετακινείτο στο υπόλοιπο σπίτι.

Πηγή: dimokratiki.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου