Tuesday, 23 April, 2024

Ρόδος: 57χρονος δικάζεται για ασέλγεια εις βάρος 14χρονου

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου θα βρεθεί τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου ένας 57χρονος από την Κω που βρίσκεται ήδη στη φυλακή

ως προσωρινά κρατούμενος, καθώς φέρεται να προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ενός αγοριού ηλικίας 14 ετών.
Η υπόθεση «τρέχει» από τον περσινό Ιανουάριο
Σύμφωνα με το rodiaki.gr, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης όταν στις 22 Ιανουαρίου 2020 η μητέρα του αγοριού μετέβη στην Αστυνομία και προέβη σε καταγγελία σε βάρος του 57χρονου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ανήλικο αγόρι φέρεται να γνωρίστηκε μέσω κοινού γνωστού, με τον 57χρονο τους τελευταίους μήνες του 2019, ενώ το αδίκημα της αποπλάνησης που αφορά ασελγείς πράξεις φέρεται να διαπράχθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την καταγγελία.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης διεξήγαγαν έρευνα στο σπίτι του 57χρονου από όπου κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο αλλά και οι σκληροί δίσκοι υπολογιστών που είχε στην κατοχή του και τα οποία αντικείμενα εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξέταση.
Αρχικά δεν είχε συλληφθεί
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 57χρονος δεν είχε αρχικά συλληφθεί λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, ωστόσο σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.
Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο 57χρονος και θα λογοδοτήσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου είναι τα εξής: πραγματοποίηση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη, όχι όμως τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση.
Πορνογραφία ανηλίκων με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του, πορνογραφία ανηλίκων υπό τη μορφή της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου