Thursday, 28 March, 2024

Σάλος με τη χυδαία ανάρτηση στην υπόθεση Σεμέδο – Φταίει η “αδέσποτη” 17χρονη, κατά τον Καλλιάνο, όχι ο παντρεμένος με παιδιά!

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η σεξιστική ανάρτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Καλλιάνου εις βάρος της 17χρονης στην υπόθεση Σεμέδο
Με χυδαίο τρόπο εναντίον της 17χρονης στην υπόθεση Σεμέδο καταφέρεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος προκαλώντας την οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και του συνηγόρου της.
Κατόπιν της απόφασης της ανακρίτριας να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο κατηγορούμενος για ομαδικό βιασμό Ρούμπεν Σεμέδο, μετά την απολογία του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε μια χυδαία και ρατσιστική ανάρτηση εις βάρος της 17χρονης κοπέλας.
Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Καλλιάνος στρέφεται εναντίον της, κατηγορώντας την για ψευδή καταγγελία χαρακτηρίζοντάς την «φιλήδονη» την οποία φίλοι και συγγενείς τη στέλνουν να καταγγείλει βιασμό «για να βγάλει κανένα φράγκο παραπάνω, ώστε να αγοράσει το νέο iPhone 13»… Δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι κρίνει μια 17χρονη και την υπόθεση, αυτό ας το πράξει η δικαιοσύνη, αλλά το γεγονός πως υποστηρίζει έναν άντρα-ποδοσφαιριστή, που θα ‘πρεπε να δείχνει ήθος και σαν αθλητής και σαν οικογενειάρχης! Αλλά οι μισογύνηδες ή κάποιες κομπλεξικές γυναικούλες, τα ρίχνουν στις γυναίκες… ο άντρας είναι άντρας… δε φταίει ποτέ! Ντροπή! 


Η ανάρτησή του προκάλεσε οργισμένη αντίδραση του συνηγόρου της 17χρονης, Αλέξη Κούγια ο οποίος προανήγγειλε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του ενώ άμεση ήταν και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία μέσω της τομεάρχη Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ειρήνης Αγαθοπούλου έκανε λόγο για απαράδεκτη και επικίνδυνη δήλωση εγκαλώντας παράλληλα τον βουλευτή για victim blaming.
Yπό το βάρος των αντιδράσεων ο Γιάννης Καλλιάνος έσπευσε να κάνει στροφή 180 μοιρών, διαγράφοντας την ανάρτηση και διαψεύδοντας τον εαυτό του έγραψε μεταξύ άλλων σε νέα ανάρτηση, «η προσωπική μου άποψη-ότι είναι ηθικά απαράδεκτο ορισμένα πρόσωπα να εκμεταλλεύονται το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα του εγκλήματος του βιασμοΎ-σε καμία περίπτωση δεν αφορά στα συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Σεμέδο». Πετάμε… τι μπαρούφες, έτσι στο άσχετο μωρέ! Εκεί στη ΝΔ οι γκάφες σας πλέον έχουν ξεπεράσει κάθε επίπεδο. Πάτο φτάσατε.
Ειρήνη Αγαθοπούλου: Απαράδεκτη και επικίνδυνη δήλωση
«Η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ, Καλλιάνου, για την 17χρονη που δηλώνει θύμα βιασμού από τον ποδοσφαιριστή Σεμέδο, την οποία έσπευσε να κατεβάσει, αλλά δυστυχώς γι αυτόν υπάρχει σε print screen, δεν είναι απλά εμετική. Είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη και δηλωτική ενός ολόκληρου συστήματος και του πώς αυτό λειτουργεί» αναφέρει η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ειρήνη Αγαθοπούλου.

«Δεν διστάζει να καταφερθεί κατά μιας 17χρονης κοπέλας και της οικογένειάς της (victim blaming) για να υπερασπιστεί έναν επιφανή ποδοσφαιριστή. Δεν θα το έκανε για τον οποιοδήποτε ο κ. Καλλιάνος με την ίδια ευκολία, για αυτό μιλώ για “σύστημα”.
Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα βασικά για σεξισμό, πατριαρχία, victim blaming, κλπ.
Έχουμε πλέον καθημερινά περιστατικά να λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια μας και έχουμε μάθει να τα αναγνωρίζουμε. Απαιτούμε όμως τώρα την ξεκάθαρη θέση της ΝΔ για τον βουλευτή της, την καταδίκη της πράξης του από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, αλλά και τη λήψη μέτρων από των πρόεδρο της Βουλής. Αυτές και αυτούς που υπερήφανα μιλούν για τα “ευήκοα ώτα” της Κυβέρνησης, αλλά στην πράξη σιωπούν» τονίζει η Ειρήνη Αγαθοπούλου.
Αλέξης Κούγιας: Θα τα πούμε στα δικαστήρια
Τα όσα έγραψε ο Γιάννης Καλλιάνος προκάλεσαν την αντίδραση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση της 17χρονης. «Ουδέποτε οι εντολείς μου διεκδίκησαν έστω και ένα ευρώ από τους κατηγορουμένους, ούτε πρόκειται να διεκδικήσουν, ώστε να αποσύρει το 17χρονο θύμα τις κατηγορίες» αναφέρει και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

«Τα υπόλοιπα και ειδικά για κάποιους «αλητάμπουρες» και τον Καλλιάνο θα τα πούμε τόσο στα Δικαστήρια, που θα κληθούν να λογοδοτήσουν για να αποζημιώσουν το θύμα, όσο και στο ΜΟΔ Αθηνών, που θα είμαστε, τόσο το θύμα, όσο κι η μητέρα της αλλά κι εγώ, ώστε να μπορούμε κι εμείς να εξετάσουμε τους κατηγορουμένους, αλλά και τη «φίλη» της και ερωτική σύντροφο του Σεμέδο, η οποία στη νέα της κατάθεση στην κα Ανακρίτρια προσπάθησε να κάνει το “άσπρο-μαύρο”» τονίζει ο Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Όπως είναι γνωστό, η μητέρα της 17χρονης που έπεσε θύμα βιασμού, μού έχει αναθέσει το ιδιαίτερα ευαίσθητο νομικό βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας.
Μέχρι σήμερα, σεβόμενος το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων, δεν έχω κάνει καμία δήλωση σε κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης κι ούτε επέτρεψα να κάνουν κάτι αντίστοιχο οι εντολείς μου.
Σήμερα, μετά την κρίση της κας Ανακριτού και του κου Εισαγγελέως για την επιβολή του όρου της καταβολής εγγυήσεως και τη μη προσωρινή κράτηση του Σεμέδο, θέλω να δηλώσω τα εξής:
Ουδέποτε στην σε λίγα χρόνια πεντηκονταετή καριέρα μου ενθυμούμαι τέτοια λυσσώδη προσπάθεια κατεξευτελισμού του θύματος βιασμού από δύο ώριμους άνδρες, με την υποσημείωση ότι το θύμα είναι 17 ετών.
Ουδέποτε μέχρι σήμερα αντιμετώπισα τέτοια οργανωμένη προσπάθεια με ανάρτηση σε δεκάδες sites φωτογραφιών του θύματος και δημοσιοποίηση βίντεο, την πιστότητα των οποίων αμφισβητώ, όπως την αμφισβητεί και το θύμα.
Σήμερα, έμαθα ότι βουλευτής του κοινοβουλίου και συγκεκριμένα ο κος Καλλιάνος προέβη σε μια απαράδεκτη ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, που αφορά στην εντολέα μου και αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος, που κυρίως είναι το χαμηλότατο επίπεδο, είτε ηθικό, είτε γενικότερα κοινωνικό και μορφωτικό των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου τα τελευταία χρόνια.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε οι εντολείς μου διεκδίκησαν έστω και ένα ευρώ από τους κατηγορουμένους, ούτε πρόκειται να διεκδικήσουν, ώστε να αποσύρει το 17χρονο θύμα τις κατηγορίες.
Λυπάμαι ειλικρινά που ειδικά στην περίπτωση του Σεμέδο υπήρξε τέτοια «Ομερτά» και υποβάθμιση του γεγονότος από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις.
Τα υπόλοιπα και ειδικά για κάποιους «αλητάμπουρες» και τον Καλλιάνο θα τα πούμε τόσο στα Δικαστήρια, που θα κληθούν να λογοδοτήσουν για να αποζημιώσουν το θύμα, όσο και στο ΜΟΔ Αθηνών, που θα είμαστε, τόσο το θύμα, όσο κι η μητέρα της αλλά κι εγώ, ώστε να μπορούμε κι εμείς να εξετάσουμε τους κατηγορουμένους, αλλά και τη «φίλη» της και ερωτική σύντροφο του Σεμέδο, η οποία στη νέα της κατάθεση στην κα Ανακρίτρια προσπάθησε να κάνει το «άσπρο-μαύρο».
Σεβόμαστε την απόφαση της δικαιοσύνης να μείνει ο Σεμέδο ελεύθερος τώρα, αλλά θέλω να υπενθυμίσω σ’ όλους ότι την τελική κρίση θα την εκφράσουν κυριαρχικά οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι, που θα κρίνουν την υπόθεση.
Να γνωρίζουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν είναι «μπανανία», ούτε Νιγηρία και η Δικαιοσύνη απονέμεται πάντοτε μόνο μέσω των δικαστηρίων και όχι μέσω κατευθυνόμενων sites και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Θέλω να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου εκφράζοντας την απορία μου για το πώς δεν πήρε θέση κανείς στην υπόθεση αυτή από αυτούς που διαμαρτύρονται για τα δικαιώματα των γυναικών και θυμάτων βιασμού.
ΥΓ: Να είναι βέβαιοι όλοι αυτοί οι «αλητάμπουρες» και ειδικά ο γνωστός αρχιεκβιαστής αρχηγός τους με τη βίλα στην Εκάλη, ότι τους περιμένουν μηνύσεις και αγωγές για το δημόσιο διασυρμό του 17χρονου θύματος.
Οποιοδήποτε 17χρονο κορίτσι μπορεί να δημοσιοποιεί φωτογραφίες με μαγιό, ακόμη και σε προκλητικές στάσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να το βιάσει.
Το αμαρτωλό παρελθόν του Σεμέδο
Ο Πορτογάλος όμως έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη. Στις 29/10 του 2017, συνελήφθη έπειτα από καταγγελία γυναίκας που υποστήριξε ότι είχε δεχθεί επίθεση με σπασμένο μπουκάλι, από τον ποδοσφαιριστή. Είχαν προηγηθεί προτάσεις σεξουαλικής φύσεως, τις οποίες εκείνη απέρριψε. Στις 19/11 ανακρίθηκε από την αστυνομία, ως ύποπτος για επίθεση -υπό την απειλή όπλου- σε υπάλληλο γνωστού nightclub της πόλης.
Η έρευνα αποκάλυψε πως είχε εκνευριστεί καθώς του έλεγαν πως το club έχει κλείσει και πρέπει να φύγει, αλλά εκείνος ήθελε να μείνει κι άλλο. Οι αρχές έψαξαν το σπίτι του, το όπλο δεν το βρήκαν και τον άφησαν ελεύθερο να συνεχίσει τη ζωή του. Στις 20/2 του 2018 έκανε τρεις τις συλλήψεις. Αυτήν τη φορά στο κρατητήριο βρέθηκαν και ο εξάδελφος με τον φίλο του.
Τι είχαν κάνει; Είχαν επιτεθεί σε έναν άνδρα, τον απήγαγαν, τον μετέφεραν στο υπόγειο του σπιτιού του Σεμέδο (το είχε μετατρέψει σε disco room) όπου τον έδεσαν σε μια καρέκλα, τον χτύπησαν με ρόπαλο του μπέιζμπολ, τον απείλησαν πως θα του κόψουν τα δάχτυλα, μετά πήραν τα κλειδιά του διαμερίσματος του, πήγαν σε αυτό πήραν -μεταξύ άλλων-24.000 ευρώ, ρολόγια, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο δικηγόρος του Σεμέδο είπε στο δικαστήριο πως ο πελάτης του ήταν θύμα οικονομικής απάτης.
Το θύμα είχε πει και ότι ο Σεμέδο τον είχε πυροβολήσει δυο φορές, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Βαλένθια. Αλλά αστόχησε. Το όπλο της επίθεσης βρέθηκε στο σπίτι του παίκτη, ωστόσο δεν αποδείχθηκε ότι του άνηκε. Ο δικαστής απέρριψε το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Πορτογάλου με εγγύηση, αφού οι κατηγορίες (επίθεση, απειλές, παράνομη κράτηση, παράνομη κατοχή όπλου, ληστεία και απόπειρα δολοφονίας) ήταν πολλές και σοβαρές, ενώ είχε την οικονομική δυνατότητα να εξαφανιστεί.
Πέρασε στη φυλακή 142 ημέρες, πριν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ, στις 13/7. Στους όρους ήταν αυτός που του απαγόρευε να φύγει από τη χώρα ή να πλησιάσει το θύμα πιο κοντά από 300 μέτρα. Έπρεπε και να παρουσιάζεται μια φορά την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα, έως τη δίκη. Δυο χρόνια αργότερα δεν είχε οριστεί.
Δεν μπορεί να πάει στην Ισπανία έως το 2028
Με τον κίνδυνο να καταδικαστεί σε 15 1/2 χρόνια κάθειρξης, τον Ιούλιο του 2020 παραδέχθηκε τις κατηγορίες της απαγωγής, της ληστείας και της παράνομης κατοχής όπλου, πλήρωσε πρόστιμο 46.000 ευρώ και τον ενημέρωσαν πως εάν έφευγε από την Ισπανία, αφενός θα χρειαστεί άδεια για να βγει από τα σύνορα, αφετέρου δεν θα μπορεί να επιστρέψει έως το 2028.
Ομολόγησε σε συνέντευξη του στην A Bola ότι “είχα περάσει πολλά βράδια, κλαίγοντας, κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ μπροστά σε κανέναν. Πολλά ήταν και τα βράδια που δεν κοιμήθηκα, γιατί σκεφτόμουν πόσο υπέφερε η οικογένεια μου. Κατάλαβα ότι δεν αξίζει να περνάς το χρόνο σου με ανθρώπους που σε οδηγούν σε λάθος μονοπάτια. Είναι προτιμότερο να είσαι μαζί με αυτούς που αγαπάς. Τους δυο πρώτους μήνες ήταν σαν να μην περνούσε ο χρόνος. Δεν είχα την παραμικρή πληροφορία για το τι γινόταν έξω. Με τη μητέρα μου συμφωνήσαμε πως είχαμε επιλέξει λάθος δικηγόρους”.
Ομολόγησε ότι πέρασε από το μυαλό του ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά. “Στην αρχή μου έλεγαν ότι σε 1-2 εβδομάδες, όλα θα ‘χουν τελειώσει. Μετά το δεύτερο μήνα άρχισα να σκέφτομαι ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην ξαναπαίξω ποδόσφαιρο”.
Η παραδοχή του ότι άφησε τον εαυτό του να παρασυρθεί
Ο Σεμέδο έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή ” No Você na TV” και αναφέρθηκε στις στιγμές που βίωσε στη φυλακή. Ο Πορτογάλος στόπερ του Ολυμπιακού ανέλυσε το πώς έφτασε να συλληφθεί, στο πώς άφησε τον εαυτό του να… παρασυρθεί, ενώ περιέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή που η μητέρα του τον επισκέφθηκε στη φυλακή.
Αρχικά ανέφερε: “Άφησα τον εαυτό μου να παρασυρθεί από πράγματα που δεν έπρεπε, ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Νόμιζα ότι μπορώ να κάνω τα πάντα και ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Το πρώτο επεισόδιο είχε γίνει πριν από πολύ καιρό. Σε μια εβδομάδα μπορεί να έβγαινα έξω, 4-5 φορές. Μία φορά λοιπόν, βρέθηκα σε μία ντίσκο. Την πρώτη φορά διαφώνησα με έναν για την ηλικία μου. Τον απείλησα και καθώς δεν με άφησε να μπω, με χτύπησε. Τον απείλησα και με κατήγγειλε αλλά δεν είχε αποδείξεις. Το δεύτερο περιστατικό έγινε επίσης σε ντίσκο. Την τρίτη ήταν το πιο σοβαρό.
Είχα μερικούς φίλους στη Βαλένθια, τους γνώρισα εκεί. Πολλές φορές έρχονταν στην Πορτογαλία, έμεναν στο σπίτι μου ή έπαιρναν τα αυτοκίνητά μου. Άλλη φορά είχαν ζητήσει χρήματα και τους δάνεισα χωρίς πρόβλημα. Ήταν Οκτώβριος τότε, 3-4 μήνες μετά κρύβονταν. Κάποια στιγμή συνάντησα έναν από αυτούς και του είπα ότι με εξαπατά. Το ανακάλυψα από κοινούς γνωστούς. Του είπα ότι ή θα με πληρώσει ή θα καλέσω την αστυνομία και θα τον καταγγείλω”.
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι είχε παρελθόν με ναρκωτικά, εξαπατήσεις παικτών και άλλες υποθέσεις. “Λίγες μέρες αργότερα τον συνάντησα, ήρθε στο σπίτι μου για να προσπαθήσει να μιλήσει. Τον έβγαλα έξω, είχαμε μια έντονη συζήτηση. Επειδή τον απείλησα, πήγε στην αστυνομία και σκαρφίστηκε μια ιστορία με βάση ότι εγώ είμαι ο… κακός. Αργότερα η αστυνομία ήρθε στο σπίτι μου, με συνέλαβε και συνέβησαν μια σειρά συμπτώσεων που δεν με βοήθησαν καθόλου.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα που με συνέλαβαν. Έμενα στο κελί με άλλους δύο. Ο ένας είχε αυτοκτονικές τάσεις. Είναι ενοχλητικό να σκέφτεσαι ότι ένας άνθρωπος που είναι δίπλα σου, ότι με το οποιοδήποτε υλικό που έχει στην κατοχή του, θα επιχειρήσει να αυτοκτονήσει. Τα πρώτα 2-3 βράδια δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Πίστευα ότι θα προσπαθούσε να αυτοκτονήσει ή ακόμα και ότι θα προσπαθούσε να με σκοτώσει”.
Ακολούθως περιγράφεται η πρώτη στιγμή από την επίσκεψη της μητέρας του στη φυλακή. Δάκρυσε όταν την είδε με ένα γυαλί να τους χωρίζει, μιλώντας από το τηλέφωνο. “Ήταν η πιο ψυχρή στιγμή που μπορούσε να υπάρξει στον κόσμο, να είσαι μπροστά σε έναν άνθρωπο και να μην μπορείς να τον αγγίξεις. Την πρώτη μέρα ούτε που καταφέραμε να μιλήσουμε. Μόνο κοιταζόμασταν”.
Όταν είπε ‘ποτέ ξανά απών από τα παιδιά μου”
Ερωτώμενος για το αν σκεφτόταν πως θα μείνει για χρόνια στη φυλακή, απάντησε καταφατικά λέγοντας: ” Κρατούσα ακόμα και ημερολόγιο. Είχα ξεκινήσει να γράφω τον τρίτο μήνα. Ένιωθα ότι εκεί θα μπορούσα να απελευθερωθώ. Ένιωθα χαμένος. Υπήρχαν φορές που σκεφτόμουν πολύ”. Ο Σεμέδο περνούσε χρόνο στις φυλακές του Πικασέντ παίζοντας μπάλα, χορεύοντας και κάνοντας γυμναστική για να περνάει πιο γρήγορα ο χρόνος.
“Στο τέλος του πέμπτου μήνα άλλαξα δικηγόρο και μετά από μερικές εβδομάδες βγήκα. Είναι απίστευτο συναίσθημα. Μία από τις πιο χαρούμενες μέρες της ζωής μου ήταν όταν βγήκα. Χρησιμοποιούσα ξανά ρολόι, χωρίς να είναι Casio, το οποίο είχα στη φυλακή. Έκανα μπάνιο σε κανονική μπανιέρα”.
Ο Σεμέδο έμεινε ελεύθερος πληρώνοντας εγγύηση 30.000 ευρώ. ” Ό,τι πέρασα, με έκανε καλύτερο άνθρωπο και καλύτερο παίκτη. Αυτό ποτέ δεν με άλλαξε ως πατέρα. Τα παιδιά και η γυναίκα μου είναι τα στηρίγματά μου. Κάθε μέρα κοιτούσα τη φωτογραφία των παιδιών μου και υποσχέθηκα ότι δεν θα είμαι ποτέ ξανά απών”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου