Thursday, 28 March, 2024

Σάμος: Ενισχύονται οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά

Στη μάχη για την αντιμετώπιση της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που από χθες, Πέμπτη 15 Ιουλίου, το μεσημέρι κατακαίει την κεντρική-ανατολική Σάμο

ρίχτηκαν από το πρωί επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά της Σάμου ενισχύθηκαν και επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και κινητοποιήθηκαν 5 Α/Φ (4 CL 415 και το Beriev-200) και 6 Ε/Π, ενώ προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.
Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.
Από το πρωί, σήμερα, η φωτιά έχει τρία μέτωπα, στο Κοκκάρι, στους Βουρλιώτες και τους Μυτιληνιούς, ενώ την επιχείρηση συντονίζουν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης, οι οποίοι αργά χθες το βράδυ μετέβησαν με ελικόπτερο στο νησί.
Σημειώνεται, ότι χθες το βράδυ εστάλη προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112, προς τους κατοίκους στις περιοχές Βουρλιωτών, Μαυρατζαίων και Μυτιληνιών, από τους οποίους ζητήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου