Friday, 29 March, 2024

Σέρρες: Ισόβια στον 22χρονο που δολοφόνησε τον 20χρονο σε πάρκο

Σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον τέσσερα έτη φυλάκισης καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος που σκότωσε τον 20χρονο στην Άνω Καμήλα Σερρών

καρφώνοντάς τον με μαχαίρι στην καρδιά και στη συνέχεια ανέβασε βίντεο στο Instagram με το όπλο της δολοφονίας.

Υπενθυμίζεται πως το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έγινε σε πάρκο της περιοχής το βράδυ της 10ης Αυγούστου του 2021 και η δολοφονία αποδόθηκε σε λόγους ερωτικής αντιζηλίας, καθώς το θύμα είχε σχέση με την πρώην σύντροφο του 22χρονου.

Ο δράστης κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, ενώ αποφάσισε η έφεση του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το θύμα, ότι ενήργησε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών με αποτέλεσμα να έχει μειωμένο καταλογισμό και πως βρίσκονταν σε άμυνα καθώς είχε προηγηθεί η επίθεση από το θύμα και προσπαθούσε να προστατευτεί. Ωστόσο, κανένας από τους ισχυρισμούς του δεν έπεισε το δικαστήριο.

Δίνοντας τη δική του εκδοχή για όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ, υποστήριξε ότι συναντήθηκε τυχαία με το θύμα και ότι εκείνος του ζήτησε τον λόγο επειδή είχε στείλει μήνυμα στην σύντροφό του. Ο 22χρονος παραδέχθηκε ότι είχε μαζί του το μαχαίρι, ωστόσο είπε ότι το θύμα το πήρε από τα χέρια του, το πέταξε στο έδαφος και ξεκίνησε να τον χτυπάει. “Έσκυψα, πήρα το μαχαίρι και τον χτύπησα μία φορά. Ήμουν τρομαγμένος και ταραγμένος, ήθελα να προστατευτώ. Πριν φύγω ζήτησα από τους υπόλοιπους να καλέσουν ασθενοφόρο“, ανέφερε ο δράστης.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει ότι μετά τη δολοφονία ανέβασε στόρι στο instagram φωτογραφία με το μαχαίρι, γράφοντας στη λεζάντα «κάθε φορά που σφάζω κάποιον το ανεβάζω στόρι», υποστήριξε πως το έκανε πάνω στα νεύρα του και πως δεν ήξερε τι πραγματικά έκανε. Σχετικά με το μήνυμα που έστειλε στις 05.10 στη σύντροφο του θύματος, μετά τη δολοφονία και της έλεγε “πες στον δικό σου περαστικά. Είναι στην χειρότερη εξαιτίας σου γιατί του είπες ότι σου έστειλα αίτημα φιλίας. Πες του περαστικά”, δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για τον λόγο που προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια.

Μόλις ο πατέρας του θύματος άκουσε από τη συνήγορο υπεράσπισης να αναφέρει στην αγόρευσή της πως ο δράστης έδρασε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, ξέσπασε για μια ακόμη φορά και φώναξε μέσα στη δικαστική αίθουσα: “Ισα ίσα, τότε έπρεπε να αστοχούσε, όχι να τον πετύχει στην καρδιά. Δεν αντέχουμε άλλο, οι γονείς του είμαστε. Ψέματα, ακούμε συνέχεια ψέματα”, με τον πρόεδρο της έδρας να του ζητά να αποχωρήσει από την αίθουσα, προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και να συνεχιστεί η δική. Με το άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, ο πατέρας του θύματος φώναξε με οργή στον δράστη: «Θα στοιχιώσεις για αυτό που έκανες, θα στοιχιώσεις. Έκαψες όλη την οικογένεια. Μόνο μια ώρα να σε είχα στα χέρια μου. Κοπρόσκυλο».

Μόνη μάρτυρας υπεράσπισης η μητέρα του

Υπενθυμίζεται ότι οι καταθέσεις μαρτύρων ενώπιον του δικαστηρίου ολοκληρώθηκαν στις 12 Οκτωβρίου, ημερομηνία που ξεκίνησε η αναβίωση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Θεσσαλονίκης. Ο μόνος μάρτυρας που κατέθεσε για την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, ήταν η μητέρα του.

Όπως είπε η γυναίκα, λίγο μετά τη δολοφονία που διέπραξε ο γιος της, της είχε στείλει γραπτό μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο και, μεταξύ άλλων, της ανέφερε πως “τον τραυμάτισα άσχημα, έχασε πολύ αίμα, φοβάμαι μήπως πέθανε“, ενώ έγραφε ότι δέχθηκε και ο ίδιος δύο μπουνιές. “Στις 02.50 δέχθηκα ένα μήνυμα στο κινητό μου από τον γιο μου ο οποίος έλεγε για το συμβάν. Ανέφερε ότι μάλωσαν, πήγαν τον πήραν από μια στάση, πήγε με ένα μηχανάκι και άρχισαν να τον κοιτάνε. Μου είπε ότι “τον τραυμάτισα άσχημα, μαμά φοβάμαι μήπως πέθανε”, κατέθεσε η ίδια, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι ο γιος της ήταν παραβατικός και προσπαθούσε να τον βοηθήσει, ωστόσο έκανε κακές παρέες.

«Δολοφόνησε τον γιο μας και ανέβαζε φωτογραφίες»

Τραγική “φιγούρα” υπήρξε ο πατέρας του 20χρονου θύματος, που με τα λόγια που χρησιμοποίησε στην κατάθεσή του αλλά και την ένταση της φωνής του όταν περιέγραφε τον γιο του και την τραγωδία που βρήκε την οικογένεια, είχε συγκλονίσει την αίθουσα του δικαστηρίου. «Είμαστε μια οικογένεια με αρχές που δώσαμε τα σωστά εφόδια στα παιδιά μας για να τα παραδώσουμε με αρχές στην ανθρωπότητα. Το παιδί μας, ο Δημήτρης μας, μεγάλωσε με αγάπη, κατανόηση και δεν μας είδε ποτέ σκηνές βίας στο σπίτι. Αντιμετωπίζαμε τα πάντα με κατανόηση, δεν υπήρξε ποτέ βία. Ο Δημήτρης μας μεγάλωσε μέσα στον αθλητισμό. Όταν ήταν 12 ετών είπε τα κάλαντα στις γιορτές και ζήτησε μόνο να τον πάμε για αθλητισμό. Εννιά χρόνια, μέχρι και την ημέρα του θανάτου του, ήταν μέσα στα γυμναστήρια. Ο γιος μου λάμπει κύριε πρόεδρο, λάμπει. Αυτό το δοτικό παιδί, ήταν το καμάρι της παρέας του. Ακόμα όλοι κλαίνε, η παρέα του και η κοπέλα του τον ψάχνει», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια.

«Ο δράστης κατάφερε να μας φέρει το παιδί μας σε ένα φέρετρο. Μας δολοφόνησε όλους μας, όχι μόνο τον γιο μου. Όταν κάποιοι άλλοι κοιμόντουσαν με μαχαίρια, ο Δημήτρης μου ήταν με τα μετάλλια του στο σπίτι του. Ήταν όλη η ζωή μας, ο Δημήτρης μας. Ζούμε ένα καθημερινό δράμα με τη σύζυγό και την κόρη μου. Η κόρη μου από τότε σταμάτησε από τη δουλειά της, είναι με ψυχολογική υποστήριξη. Αυτό δικαιούμαστε κύριε πρόεδρε; Πονάει πολύ. Σήκωσε το μαχαίρι και είπε “όποτε σφάζω, θα το ανεβάζω“. Έκανε βίντεο κλιπ και έλεγε ότι “μάγκες σας το έλεγα ότι το μαχαίρι πονάει’‘», κατέθεσε στη συνέχεια. Ο ίδιος περιέγραψε ότι ο Δημήτρης εκείνη την ημέρα ήταν ήρεμος, έπαιζε με τον σκύλο στην αυλή και τίποτα δεν έδειχνε τι θα ακολουθούσε. «Όταν με κάλεσαν στην Ασφάλεια εγώ τσιμπιόμουν, έλεγα δεν μπορεί να είναι αλήθεια», είπε, δείχνοντας στο δικαστήριο τα μετάλλια και τις φωτογραφίες του γιου του.

Ο πατέρας του 20χρονου τόνισε ότι ο γιος του ήταν 14 μήνες μαζί με την σύντροφό του και η κοπέλα ήταν διαρκώς στο σπίτι τους, ενώ γνώριζε πως παλαιότερα διατηρούσε δεσμό με τον δράστη. «Ο γιος μας ήθελε να δοξάσει την Ελλάδα, ήταν αθλητής. Δεν δούλεψε ποτέ νύχτα, ήταν όλα τα χρόνια μέσα στα γυμναστήρια, ήθελε να φέρει χρυσό μετάλλιο να δοξάσει την Ελλάδα, αλλά κάποιοι άλλοι είχαν αλλά σχέδια για αυτόν», είπε μιλώντας για το πόσο ο γιος του αγαπούσε τον αθλητισμό.

«Τον κάρφωσε στην καρδιά και του είπε ψ…α μπ…ε»

«Ο κατηγορούμενος δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη, μόνο η μάνα του που βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή και ζήτησε συγγνώμη με γυρισμένη την πλάτη. Αυτό είναι πρωτοφανές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 20χρονου. «”Τον κάρφωσε με το μαχαίρι στην καρδιά και του φωνάζει ψ…α μπ…ε”. Μέσα από την φυλακή συνέχισε να απειλεί του μάρτυρες» ανέφερε ο πατέρας του, κάτι που κατέθεσαν και οι αυτόπτες μάρτυρες. «Ο γιος μου ήταν ένας άνθρωπος που έδωσε μόνο αγάπη και αυτός τον έσφαξε με ένα μαχαίρι στην καρδούλα του. Να μη βρεθεί άνθρωπος στη θέση μου. Ήταν σαν το λιοντάρι που πήρε την λεία του ο κατηγορούμενος, δεν μπορώ να καταλάβω κάτι άλλο. Ψάχνω το γιατί το έκανε, κοιτάξτε την μάνα του», ανέφερε ο ίδιος.

“Με βίασε και με απειλούσε με φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου”, κατέθεσε για τον δράστη η σύντροφος του θύματος

Μετά την κατάθεση από τον πατέρα του θύματος που συγκλόνισε τη δικαστική αίθουσα, είχε σειρά η ανήλικη σύντροφος του 20χρονου, η οποία παλαιότερα διατηρούσε δεσμό και με τον 21χρονο δράστη της δολοφονίας. Η 17χρονη, περιέγραψε όσα έγιναν εκείνο το βράδυ την ώρα ήταν μαζί με τον άτυχο Δημήτρη και κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος την κακοποιούσε σεξουαλικά, την ανάγκαζε σε ερωτικές πράξεις όταν χώρισαν και την εκβίαζε με φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου.

Μιλώντας για το μοιραία νύχτα είπε ότι “ήμουν με το θύμα έξω μέχρι τις 11 το βράδυ, μέχρι τη στιγμή που μου ήρθε ένα αίτημα φιλίας από τον θύτη στο instagram. Μου είπε ότι θα πάει να τον βρει για να μιλήσουν γιατί ήξερε ότι μου έχει φερθεί άσχημα”. Τότε ο 20χρονος έφυγε και πήγε στο πάρκο για να τον συναντήσει, ενώ η ίδια συνέχισε να του στέλνει μηνύματα με σκοπό να τον αποτρέψει να μιλήσει μαζί του, όπως είπε η 17χρονη.

“Τον κατηγορούμενο τον χώρισα γιατί ήξερα ότι ήταν παραβατικό άτομο. Με κακοποιούσε σεξουαλικά, με απειλούσε με φωτογραφίες και με ανάγκαζε σε συνουσία. Την ημέρα της δολοφονίας τα κατήγγειλα αυτά στην αστυνομία, μέχρι τότε τα ήξερε μόνο το θύμα. Εκείνο το βράδυ μου είπε ότι θα πάει για να μιλήσουν γιατί δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζί μου ο δράστης. Του είπα να μην πάει, επέμεινα γιατί ήξερα ότι ήταν βίαιος και παραβατικός, οπότε δεν ήθελα να έχει καμία σχέση με το αγόρι μου. Δυστυχώς πήγε”, κατέθεσε στη συνέχεια. “Μόλις πήγε εκεί θύμωσα, του είπα μην είσαι φλώρος, μην του μιλάς, δεν θέλω να έχεις καμία σχέση μαζί του. Του το είπα για να σταματήσει γιατί ήξερα τι είναι ο άλλος. Μου είχε στείλει δύο φωνητικά μηνύματα από την επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον κατηγορούμενο και στη συνέχεια του απάντησα. Του είπα ότι ξέρεις πως μου φέρθηκε, μη του μιλάς, δεν θα σου απαντήσω ποτέ ξανά. Μου απάντησε όταν τον είπα φλώρο, με ρώτησε αν με βίασε ο δράστης. Είχε απέναντι του τον άνθρωπο που βίασε την κοπέλα του. Δεν πίστευα ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, εγώ συνέχισα να του στέλνω διαφορά βίντεο και πράγματα που κάναμε σαν ζευγάρι και μετά έπεσα για ύπνο”, σημείωσε. Ο κατηγορούμενος στις 05.10 της έστειλε μήνυμα και της είπε, όπως κατέθεσε η 17χρονη,”πες στον δικό σου περαστικά. Είναι στην χειρότερη εξαιτίας σου γιατί του είπες ότι σου έστειλα αίτημα φιλίας. Πες του περαστικά”.

Η ανήλικη κατέθεσε ότι σταμάτησε τη σχέση που διατηρούσε με τον κατηγορούμενο με δική της πρωτοβουλία καθώς, μεταξύ άλλων, τον φοβόταν. Για το θύμα είπε ότι ποτέ στη ζωή του δεν έφερε επάνω του μαχαίρι, ενώ ο δράστης της είχε πει πολλές φορές πως θα μπορούσε να μαχαιρώσει κάποιον άλλον άνθρωπο και κουβαλούσε συνεχώς μαχαίρι επάνω του.

“Ο Δημήτρης ήταν συναισθηματικός, μου έλυνε κατευθείαν ότι πρόβλημα είχα, ποτέ δεν μου φέρθηκε άσχημα και δεν ήταν βίαιος με κανέναν”, κατέθεσε τέλος η κοπέλα.

Πηγή: protothema.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου