Thursday, 28 March, 2024

Σήμερα η δίκη του ντράμερ για σεξουαλική κακοποίηση 6χρονης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει ξανά σήμερα ο πρώην ντράμερ πασίγνωστου ελληνικού ροκ συγκροτήματος, Γιώργος Γιαννόπουλος.

Ο 71χρονος κατηγορείται ότι το 2011 ασέλγησε σε μία μαθήτρια Δημοτικού.

Πρωτόδικα, ο μουσικός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη, άσκησε όμως έφεση και έτσι δεν έχει εκτίσει την ποινή του.

Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 11 Απριλίου, όμως ο δικηγόρος του κατηγορούμενου είχε ζητήσει η διαδικασία να διακοπεί λόγω προσωπικού κωλύματος. Το αίτημά του είχε γίνει δεκτό από το δικαστήριο και έτσι αναμένεται σήμερα να ξεκινήσει επί της ουσίας η εκδίκαση της υπόθεσης.

Τι αναφέρει το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο μουσικός προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του κοριτσιού το 2011 σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Το κοριτσάκι παραθέριζε με τους γονείς του και σε γειτονικό σπίτι διέμενε ο μουσικός. Όλοι στη γειτονιά τον θεωρούσαν υπεράνω υποψίας και άφηναν τα παιδιά τους να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι του. Όταν η μητέρα μιας άλλης ανήλικης αντιλήφθηκε το 2013 ότι κάτι περίεργο συμβαίνει μεταξύ του μουσικού και μιας άλλης ανήλικης, το κοριτσάκι αποκάλυψε στους δικούς του τον εφιάλτη που είχε βιώσει στα χέρια του ντράμερ.

Με τη συνδρομή εξειδικευμένων αξιωματικών της υποδιεύθυνσης ανηλίκων της ΓΑΔΑ η μικρούλα είπε ότι ο κατηγορούμενος κάθε φορά που πήγαινε σπίτι του της έβαζε να παρακολουθεί παιδικές ταινίες και τη θώπευε σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Αυτή η δίκη δεν είναι η μοναδική εμπλοκή του μουσικού με τη δικαιοσύνη, καθώς πρόσφατα ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για σεξουαλική κακοποίηση ακόμα πέντε γυναικών την περίοδο 2007 – 2013, όταν αυτές ήταν ανήλικες. Πλέον, ο ντράμερ αντιμετωπίζει και τις κατηγορίες της γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Η ανάκριση για τις νέες καταγγελίες έχει προχωρήσει και ο κατηγορούμενος έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί αύριο στον ανακριτή.

Οι περιγραφές των καταγγελλουσών

Οι καταγγέλλουσες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας είχαν περιγράψει τις σεξουαλικές επιθέσεις που όπως λένε δέχθηκαν από τον μουσικό. Μία κοπέλα φέρεται να έχει πει στις αρχές: «Μια μέρα στα μέσα περίπου των διακοπών εγώ, ο Γ. ( σ.σ εννοεί τον εγκαλούμενο) και κάτι άλλα κοριτσάκια παίζαμε μέσα στη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια αυτή ο μηνυόμενος με πλησίασε και κάνοντας ένα αστείο «για το κατούρημα στη θάλασσα», βρήκε αφορμή και μου έπιασε το αιδοίο. Εκείνη τη στιγμή ταράχτηκα, ένιωσα αμήχανα χωρίς να καταλάβω το λόγο καθώς δεν μπορούσα να αντιληφθώ γιατί κάποιος να σε πιάσει σε εκείνο το σημείο. Ύστερα από το συμβάν βρήκα αφορμή να βγω από τη θάλασσα και έκτοτε άρχισα να τον αποφεύγω. Την επόμενη χρονιά, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα (…) βρισκόταν και πάλι εκεί, στο ίδιο σημείο. Τον έβλεπα να συνεχίζει να πλησιάζει τα παιδιά των παραθεριστών και δήθεν «να παίζει» μαζί τους.

Αυτό που μου έκανε ο μηνυόμενος με τάραξε. Γι’ αυτό έρχομαι μπροστά και καταθέτω τα όσα συνέβησαν ώστε να μην πέσει κανένα άλλο κορίτσι θύμα του, έχοντας πλέον πλήρη συνείδηση του ότι αυτό που υπέστην από τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι σοβαρό αδίκημα». Σε άλλη καταγγελία αναφέρεται: «Τον μηνυόμενο η οικογένειά μου τον γνώριζε χρόνια, καθώς ήταν γείτονας (…) Όταν άρχισε η νέα σχολική χρονιά πήγα δύο φορές σε παιδοψυχολόγο για να με βοηθήσει. Πολλές φορές αυτός ερχόταν να πάρει τις κόρες του από το σχολείο και ο μεγαλύτερός μου φόβος ήταν μήπως μου έλεγε να πάρει μαζί κι εμένα να με γυρίσει, γιατί μέναμε κοντά. Οι γονείς μου δε με άφησαν να ξαναπάω στο σπίτι τους και η μητέρα μου πάντα μου έλεγα να μην περνάω ούτε απέξω. Εκείνο το καλοκαίρι φιλοξενούσα και την (…) η οποία έμενε τότε στο εξωτερικό και ερχόταν και έμενε μαζί μας κάθε καλοκαίρι.

(…) Μας πρότεινε να παίξουμε στον υπολογιστή το ηλεκτρονικό παιχνίδι “(…) ”, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο χαρακτήρας (..,..) πολύ δημοφιλής στα κορίτσια της ηλικίας μου. (…) Τα κορίτσια κοιτούσαν την οθόνη του υπολογιστή και αυτός βρήκε την ευκαιρία να βάλει το χέρι του μέσα από το εσώρουχό μου και άρχισε να τρίβει τα δάχτυλά του στο αιδοίο μου, ανάμεσα στα πόδια μου. Προσπάθησα να σηκωθώ εκείνη την στιγμή αλλά με έπιασε από τα μπράτσα και με τράβηξε πάνω στο μόριό του και συνέχισε να με χαϊδεύει και να τρίβει σε εκείνο το σημείο».

iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου