Friday, 29 March, 2024

Σήφης Βαλυράκης: Τραγική σύμπτωση με την ίδια κατάληξη… πριν 34 χρόνια στην Άνδρο

Σήφης Βαλυράκης: Τραγική σύμπτωση με την ίδια κατάληξη… πριν 34 χρόνια στην Άνδρο
Στις 4 Αυγούστου του 1986 τέσσερις υπάλληλοι του ΟΤΕ βγήκαν για ψάρεμα με μια μικρή βάρκα έξω από τον λιμάνι του Μπατσίου της Άνδρου. Μετά από λίγη ώρα ξέσπασε μπουρίνι και ο αέρας που φυσούσε από την στεριά παρέσερνε το μικρό πλεούμενο προς το πέλαγος.

Δύο από τους επιβαίνοντες ο ιδιοκτήτης της βάρκας Νίκος Παπαγεωργίου και ο Μανώλης Καλτσωνάκης που ήταν εξοικειωμένοι με την θάλασσα αποφάσισαν να κολυμπήσουν προς το Μπατσί για να ειδοποιήσουν το λιμεναρχείο και κάποιους άλλους ιδιοκτήτες σκαφών να βοηθήσουν τον Μιχάλη Ανθιμόπουλο και τον Δημήτρη Καβρουλάκη που είχαν παραμείνει στην βάρκα. Κινητή τηλεφωνία δεν υπήρχε τότε στην Ελλάδα.
Από τους δύο που κολύμπησαν μόνο ο Παπαγεωργίου στάθηκε τυχερός γιατί τον βρήκε κάποιο σκάφος πιασμένο από μια σημαδούρα και τον οδήγησε στο λιμάνι του Μπατσίου. Αμέσως στήθηκε μια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των άλλων τριών. Οι δύο που ήταν στην βάρκα βρέθηκαν στην θάλασσα αφού εξαιτίας του δυνατού αέρα η βάρκα ανατράπηκε.

Όταν τους εντόπισαν τα μεγαλύτερα σκάφη ο Καβρουλάκης είχε πεθάνει στην αγκαλιά του Ανθιμόπουλου. Στο μεταξύ ο Καλτσωνάκης δεν βρέθηκε πουθενά και ειδοποιήθηκε η γυναίκα του Αλίκη που εργαζόταν στην Αθήνα και η οποία με την σειρά της ειδοποίησε τον εξάδελφό της, τον Σήφη Βαλυράκη.

Αμέσως «σηκώθηκε» από την Ελευσίνα C130 που ήλθε στη περιοχή και έριξε φωτιστικές βόμβες για να βοηθήσει την έρευνα εντοπισμού του. Οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες εκείνο το βράδυ αλλά και τις επόμενες 75 ώρες.

Με το ενδιαφέρον του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού πλεούμενα σάρωσαν την θαλάσσια περιοχή από την Άνδρο, τα Γιούρα, τα παράλια της Σύρου, την Πάρο και μέχρι την Σέριφο όμως ο Μανώλης Καλτσωνάκης δεν βρέθηκε πουθενά.

Τραγική σύμπτωση: Μετά από 34 χρόνια ο Σήφης Βαλυράκης, ο άνθρωπος που έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει τις έρευνες εντοπισμού του Μανώλη Καλτσωνάκη, εντοπίστηκε νεκρός ένα μίλι μακριά από το φουσκωτό του πληρώνοντας με την ζωή του μια χειμωνιάτικη βόλτα. Η μόνη διαφορά ότι ο πρώην υφυπουργός βρέθηκε ενώ ο Μανώλης Καλτσωνάκης δεν βρέθηκε ποτέ.

Πηγή: cyclades24.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου