Friday, 29 March, 2024

Σαντορίνη: Λύθηκε το μυστήριο με τα οστά της καλντέρας

Λύθηκε το μυστήριο στην Σαντορίνη για τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν περίπου στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου στη θέση Σκάρος, έξω από το Ημεροβίγλι. Τα οστά αυτά, τα εντόπισε αρχικά ένας Γάλλος τουρίστας , ο οποίος έκανε τον περίπατό του στο κακοτράχαλο αυτό σημείο, παρότι απαγορεύεται η πρόσβαση σε περιηγητές, εξαιτίας του εξαιρετικά διαβρωμένου εδάφους και των συχνών κατολισθήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο σημείο υπήρξε νεκροταφείο κατά την αρχαιότητα και κάθε φορά που γίνονται κατολισθήσεις, βγαίνουν στην επιφάνεια τέτοια μακάβρια ευρήματα. Συνεπώς τα οστά δεν σχετίζονται με τον Παναγιώτη Βαζακόπουλο που δολοφονήθηκε

Την απάντηση έδωσαν ιατροδικαστής και γενετιστής μετά από εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Ανθρωπολόγος αναμένεται να προσδιορίσει τις επόμενες μέρες την παλαιότητα τους.

Το χρονικό του θρίλερ

Γάλλος τουρίστας εντόπισε ανθρώπινα οστά στη θέση Σκάρος έξω από το Ημεροβίγλι, όπου έκανε πεζοπορία. Στο σημείο δεν πηγαίνουν περιπατητές γιατί υπάρχει απαγορευτική κορδέλα λόγω κατολισθήσεων και ο τουρίστας που τόλμησε να παραβιάσει το άβατο, σοκαρισμένος δεν ενημέρωσε τις Αρχές πιθανότατα για να μην μπλέξει.

Έφυγε για τη χώρα του και στη συνέχεια έστειλε e-mail με τις φωτογραφίες του σκελετού που τράβηξε, σε νησιώτη που γνώρισε κατά την διάρκεια των διακοπών του. Ο Σαντορινιός μάρτυρας πήγε στον τόπο και μετά από πεζοπορία στο δύσβατο σημείο, είδε τον σκελετό.

Κατάλαβε ότι πρόκειται για ανθρώπινα οστά από τα δόντια, που διακρίνονταν σε καλή κατάσταση. Ενημέρωσε τις Αρχές του νησιού μήπως τα οστά ανήκουν στον δολοφονημένο Τάκη Βαζακόπουλο και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες. Η πρώτη εξέταση από γιατρό της περιοχής επιβεβαίωσε ότι τα οστά είναι ανθρώπινα. Η Ασφάλεια της Σαντορίνης έστειλε το μακάβριο εύρημα σε ανθρωπολόγο στην Αθήνα για να αποφανθεί για το χρόνο θανάτου αλλά και για τα αίτια.

www.tragiko.net

Σαντορίνη: Λύθηκε το μυστήριο με τα οστά της καλντέρας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου