Friday, 19 April, 2024

Σαν σήμερα οι Αρχιφύλακες Βούλγαρης Δημήτριος και Παπαλουκάς Λουκάς, σκοτώθηκαν από τα πυρά του Καραμολέγκου

Ελληνική Αστυνομία: Σαν σήμερα στις 24 Αυγούστου 1990, οι Αρχιφύλακες Βούλγαρης Δημήτριος και Παπαλουκάς Λουκάς, εκτελώντας υπηρεσία

με περιπολικό στην Αθήνα, τραυματίστηκαν θανάσιμα από τα πυρά οδηγού ύποπτου οχήματος, κατά τη διάρκεια διενεργούμενου αστυνομικού ελέγχου.

Ο Δημήτριος Βούλγαρης απεβίωσε στο νοσοκομείο στις 5 Σεπτεμβρίου. Και στους δύο αστυνομικούς απονεμήθηκε επ’ ανδραγαθία ο βαθμός του Αρχιφύλακα. Δεν Ξεχνάμε.

Ο δολοφόνος το είχε… “σκάσει” δυο φορές μετά από άδεια

Χειροπέδες σε επικίνδυνο δραπέτη των φυλακών. Τον έψαχναν δυο χρόνια, καθώς το 2015 είχε πάρει άδεια και είχε… εξαφανιστεί.

Η σύλληψη έγινε το πρωί της Τετάρτης (29.11.2017) στα Σπάτα. Ύστερα από επιχείρηση της ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας, ο δραπέτης Αντώνης Καραμολέγκος, “έπεσε” ξανά στα χέρια της αστυνομίας. Τον καταζητούσαν από τον Μάρτιο του 2015, όταν πήρε άδεια από τις φυλακές και εξαφανίστηκε.

Ο 50χρονος δραπέτης-το 2017-είχε σκοτώσει, σαν σήμερα, το 1990, τους δυο αστυνομικούς έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Αλεξάνδρας. Τον Μάρτιο του 2016 (ενώ το είχε… σκάσει δεύτερη φορά) είχε πυροβολήσει τοξικομανή. Πιστεύεται ότι το όπλο που βρέθηκε πάνω του κατά τη σύλληψή του στα Σπάτα ήταν το ίδιο με εκείνο της επίθεσης στον τοξικομανή, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο!

Οπλοστάσιο στα Σπάτα

Στο σπίτι στα Σπάτα όπου συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Ασφάλειας, ήταν μαζί του και μια γυναίκα, η οποία επίσης συνελήφθη.

Οι αστυνομικοί, από την έρευνα που έκαναν βρήκαν στο σπίτι όπου κρυβόταν ο δραπέτης ένα πιστόλι, κυνηγετικά όπλα και πολλά φυσίγγια. Επίσης, στην αυλή βρέθηκαν κλεμμένα αυτοκίνητα.

Αντώνης Καραμολέγκος: Δραπέτης και δολοφόνος δυο αστυνομικών

Ο επικίνδυνος δραπέτης είχε καταδικαστεί γιατί τη δεκαετία του ’90 είχε δολοφονήσει δυο αστυνομικούς στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Και μάλιστα απέναντι από το κτίριο της ΓΑΔΑ, όπου οι άτυχοι αστυνομικοί τον είχαν σταματήσει για έλεγχο.

Στην κατοχή του είχε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο, προκειμένου να γλιτώσει τη σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών, επιτέθηκε στους δυο αστυνομικούς. Ήταν Αύγουστος του 1990 όταν οι αρχιφύλακες Λουκάς Παπαλουκάς και Δημήτριος Βούλγαρης έπεσαν νεκροί από τα πυρά του Καραμολέγκου. Τον θεώρησαν ύποπτο και του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από τον επικίνδυνο κακοποιό. Ο ένας πέθανε επί τόπου και ο δεύτερος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Η πρώτη φορά στη φυλακή

Μετά τη δολοφονία των δυο αστυνομικών, ο δράστης οδηγήθηκε στη φυλακή. Το 2010 όμως πήρε άδεια. Και εξαφανίστηκε. Δεν έμεινε για πολύ ελεύθερος όμως. Η αστυνομία τον είχε συλλάβει και οδηγήθηκε σε φυλακές της επαρχίας. Από εκεί δραπέτευσε με τον… ίδιο τρόπο. Το 2015 ξαναπήρε άδεια και έκανε αυτό που είχε κάνει και λίγα χρόνια πριν.

Αυτή τη φορά κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης για σχεδόν δυο χρόνια. Μέχρι το πρωί της Τετάρτης που εντοπίστηκε στα Σπάτα και του πέρασαν ξανά χειροπέδες. Ήταν Μάρτιος του 2015 όταν πήρε τη δεύτερη άδεια. Ένα χρόνο μετά τον Μάρτιο του 2016, είχε πυροβολήσει έναν άνδρα μέσα σε αυτοκίνητο στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο. Επρόκειτο για σεσημασμένο τοξικομανή. Αιτία της επίθεσης ήταν οι δοσοληψίες για ναρκωτικά. Ο Καραμολέγκος τραυμάτισε σοβαρά το θύμα του.

Για εκείνη την επίθεση εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Για την ίδια υπόθεση καταζητούνταν και η γυναίκα που συνελήφθη μαζί του στις 29/11/2017, στο σπίτι στα Σπάτα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου