Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σαρηγιάννης: «Απρίλιο θα ανοίξει η εστίαση, Μάϊο θα ανοίξουν τα πάντα»

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Star

για το νέο, αυστηρό λοκντάουν της Αττικής, και έκανε τις δικές του προβλέψεις για το πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή.
«Είναι απαραίτητο το lockdown. Θα ήθελα το ποσοστό τηλεργασίας να ανέβει στο 70% και να το κρατήσουμε και σε βάθος χρόνου. Όχι μόνο για το lockdown. Χρειάζονται έλεγχοι και εταιρική ευθύνη», είπε κατ’ αρχάς ο καθηγητής.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν οι δυόμισι εβδομάδες μέχρι το τέλος του μήνα είναι επαρκής διάρκεια για το λοκντάουν, ο κ. Σαρηγιάννης απάντησε πως «είναι επαρκής ο χρόνος, αν εφαρμόσουμε τα μέτρα, για να πετύχουμε αποσυμπίεση της διασποράς και στα νοσοκομεία μας στην Αττική. Μετά, θα πρέπει να συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε την πανδημία, αλλά τότε θα είμαστε σε καλύτερες συνθήκες… Αν θέλουμε ένα κάποιου είδους καλό Πάσχα».
Σημείωσε, μάλιστα, πως με το τωρινό λοκντάουν θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, ακόμα και χωρίς ρυθμίσεις «ακορντεόν» αργότερα. Αν όλα πάνε καλά, συμπλήρωσε, θα μπορούμε να μιλάμε και για το άνοιγμα της εστίασης από τον Απρίλιο και μετά. Ερωτηθείς για το πότε βλέπει κανονικό άνοιγμα της αγοράς και της κοινωνίας, χωρίς μέτρα ακορντεόν, απάντησε πως αυτό θα είναι εφικτό από το τέλος Μαΐου και μετά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου