Saturday, 20 April, 2024

“Σας ευχαριστούμε, είστε ήρωες!”: Μηνύματα αγάπης προς τους πυροσβέστες στην 84η ΔΕΘ

“Είστε οι ήρωες μας, σας ευχαριστούμε που μας προστατεύετε”. Αυτό είναι ένα από τα εκατοντάδες μηνύματα αγάπης, με τα οποία οι επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ

εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για το έργο των πυροσβεστών.
Το περίπτερο της Πυροσβεστικής στη ΔΕΘ είναι ένα από αυτά που παραδοσιακά συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο. Καθημερινά μικροί και μεγάλοι βλέπουν από κοντά τις στολές, τα οχήματα του Σώματος, ενώ ενημερώνονται και για τις επιχειρησιακές του δράσεις.
Οι επισκέπτες λίγο πριν αποχωρήσουν, γράφουν λίγα λόγια για την εμπειρία τους από την ξενάγηση αλλά και λόγια αγάπης προς τους πυροσβέστες, τα οποία συγκινούν.
Οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να σώσουν ζωές, να σώσουν περιουσίες, να σώσουν τον φυσικό πλούτο της χώρας και ο απλός κόσμος το αναγνωρίζει.
“Συγχαρητήρια για το έργο σας. Ευχαριστούμε που είστε πάντα εδώ για μας. Μόνο θαυμασμός και δέος σε όλους αυτούς που θυσιάζουν τη ζωή τους για να σώσουν τη δική μας. Είστε οι ήρωες μας, καλή δύναμη. Ο Θεός να σας έχει καλά”, έγραψαν μεταξύ άλλων πολίτες στο βιβλίο επισκεπτών του περιπτέρου της Πυροσβεστικής.
Το αναπαλαιωμένο όχημα, οι στολές και η έκπληξη για τους μικρούς πυροσβέστες
Κάθε χρόνο η Πυροσβεστική Υπηρεσία προσφέρει κάτι διαφορετικό στου επισκέπτες της Έκθεσης.
Φέτος παρουσιάστηκε ένα σημαντικό επίτευγμα του Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκης. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να αναπαλαιώσουν ένα πυροσβεστικό όχημα του 1940, το οποίο βρισκόταν εγκαταλελειμμένο στην αποθήκη της πυροσβεστικής και αξιοποιώντας τον ελεύθερό τους χρόνο, πέραν του ωραρίου τους, ολοκλήρωσαν το έργο τους.


Παράλληλα όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της Πυροσβεστικής στην 84ης ΔΕΘ, είδαν από κοντά τις στολές των πυροσβεστών, ενημερώθηκαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, ενώ οι μικρότεροι σε ηλικία είχαν την ευκαιρία να γίνουν για λίγο πυροσβέστες και να φωτογραφηθούν στις ειδικές επιφάνειες που έχουν τοποθετηθεί έξω από το περίπτερο.
thestival.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου