Friday, 19 April, 2024

Σεισμός, Ηράκλειο: Ιερέας Προφήτη Ηλία “Τυχαία στο ναό ο ηλικιωμένος που σκοτώθηκε”

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον ηλικιωμένο που ανασύρθηκε νεκρός από τον γκρεμισμένο ναό του Προφήτη Ηλία. 

Όπως ανέφερε σοκαρισμένος ο ιερέας του ναού, ο ηλικιωμένος «έτυχε να μπει μέσα για να δει ο γιος του ήταν υπεύθυνος κάναμε κάποιες αναστηλώσεις στο ναό, έφερε τους εργάτες, και μπήκε απλώς για να δει έτσι… κι έγινε το κακό εκείνη την ώρα». Ο ηλικιωμένος, φέρεται να καταπλακώθηκε από τη στέγη της εκκλησίας. 

«Είχε σοβαρό πρόβλημα ο ναός. Το ιστορικό μνημείο του Αρκαλοχωρίου ήταν» τόνισε ο παπάς. Την ίδια ώρα, υπάρχουν και 9 τραυματίες (7 με ελαφρές εκδορές και 2 με κατάγματα) οι οποίοι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Ο ηλικιωμένος, φέρεται να καταπλακώθηκε από τον τρούλο της εκκλησίας. Στο Ηράκλειο Κρήτης σπεύδει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης έπειτα από τον μεγάλο σεισμό 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου.

Η διυπουργική ομάδα των φυσικών καταστροφών έχει κινητοποιηθεί και παρακολουθεί τον σεισμό στην Κρήτη σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μεταφέρεται με C130 για συνδρομή σε απεγκλωβισμούς και επιπλέον κλιμάκιο αρμοδίων υπουργών θα μεταβεί εντός της ημέρας για να αυτοψία ζημιών στα χωριά της περιοχής που επλήγη από το σεισμό. Στις 10.30 το πρωί σημειώθηκε τρίτη ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ και στις 10.44 σεισμική δόνηση 3,9 βαθμών. H μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται. Κανένας δεν περίμενε σεισμό 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Ευθύμιος Λέκκας. 

cretalive

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου